Nieuwsbericht

Kom naar Rijkswaterstaat op de Wereldhavendagen op 1, 2 en 3 september!

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023, 08.39 uur

Op 1, 2 en 3 september 2023 zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. Ook Rijkswaterstaat is aanwezig. Met maar liefst 5 schepen, 2 weginspecteurauto’s en -motoren, een tentoonstelling over Rijkswaterstaat van oud naar nieuw en een spetterende theatervoorstelling over plastic soep.

Bezoek het Rijkswaterstaatplein

Op de kade op de Kop van Zuid vind je het Rijkswaterstaatplein. Hier is een tentoonstelling over Rijkswaterstaat verleden naar toekomst te zien.

Rijkswaterstaat bestaat 225 jaar. En daar zijn we trots op! Sinds 1798 dragen we zorg voor weg en water. Samen met onze partners werken we al 225 jaar aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Tijdens de Wereldhavendagen kijken we terug én vooruit.

Werken bij Rijkswaterstaat?

Wil jij ook werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland? Samen met meer dan 10.000 collega’s werken we aan projecten die er echt toe doen. Zo geven we vorm aan het Nederland van morgen. Een grote verantwoordelijkheid. Onze collega’s staan je tijdens de Wereldhavendagen graag te woord over de mogelijkheden.

Bezoek onze schepen

Bezoekers kunnen aan boord stappen bij de vaartuigen de Merwestroom, de Rotterdam en een patrouillevaartuig. Vanaf de kade kan het eerste vaartuig van Rijkswaterstaat, de RWS1 worden bekeken.

Theatervoorstelling (F)Linke soep

Speciaal voor de kinderen is op vrijdag 1 september om 16.00 uur en op zaterdag 2 september om 11.00, 13.00 uur en 15.00 uur de theatervoorstelling (F)Linke soep te zien op het Rijkswaterstaatplein.

In deze muzikale, interactieve voorstelling staat het wereldwijde probleem over het oplossen van de plastic soep centraal. Ga mee op reis en beleef spetterende avonturen met Charles Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic...

Meer weten over de Wereldhavendagen 2023?

Op de website van de Wereldhavendagen lees je meer.