Werkzaamheden

N57: verkeershinder over Oosterscheldekering; 8 en 10 mei 2023

Gepubliceerd op: 20 april 2023, 09.58 uur - Laatste update: 13 december 2023, 14.22 uur

Op maandag 8 en woensdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur is de N57 tussen De Banjaard (Kamperland) en de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. We hijsen 2 bewegingswerken uit voor groot onderhoud.

Autoverkeer leiden we via om de Zeelandbrug. Autoverkeer moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

N57 dicht tussen De Banjaard en de Kraaijensteinweg

De N57 tussen De Banjaard (Kamperland) en de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) sluiten we op maandag 8 en woensdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur af voor autoverkeer. Voetgangers en brom(fietsers) op de werkweg kunnen tijdens de daadwerkelijke hijswerkzaamheden niet passeren. Voor hen is er geen omleidingsroute beschikbaar.

Omleidingen voor de Oosterscheldekering

Autoverkeer leiden we om via de Zeelandbrug. De omleidingsroute geven we met gele borden aan en loopt over de N255, N256, N59 en andersom. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Weersgevoelige werkzaamheden

De eerdergenoemde planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden verplaatst. Kijk voor de actuele hinder op de projectpagina Oosterschelde: renovatie bewegingswerken Oosterscheldekering of op Twitter Rijkswaterstaat Zee en Delta.

Groot onderhoud bewegingswerken Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering heeft 62 schuiven die standaard open staan, maar moeten kunnen sluiten bij dreigend hoogwater. De bewegingswerken zorgen voor het laten zaken en weer heffen van deze schuiven. Deze werken bestaan onder andere uit een hydraulische cilinder en een cardanbalk. Het is voor het eerst sinds de bouw van de kering dat de bewegingswerken groot onderhoud krijgen.

Fase 1 van het project omvat de renovatie van 6 van de 124 bewegingswerken. We beginnen in 2023 bij de bewegingswerken van Schaar 13, om in 2024 Schaar 7 en Roompot 15 te renoveren. De bewegingswerken hijsen we uit met hulp van een kraan. Vervolgens vervoert de aannemer deze bewegingswerken per vrachtwagen naar de werkplaats voor controle en renovatie.

Meer informatie over werkzaamheden aan de bewegingswerken van de Oosterscheldekering kunt u vinden op de projectpagina Oosterschelde: renovatie bewegingswerken Oosterscheldekering.