Werken bij Rijkswaterstaat

Werken bij Rijkswaterstaat

De circa 8700 medewerkers bij Rijkswaterstaat werken aan taken die voor Nederland van levensbelang zijn. Als je bij ons aan de slag gaat, staan begrippen als lef, creativiteit en innovatie centraal. Via onze vernieuwde website blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen op het werkgebied binnen onze organisatie.

Alle informatie op 1 plek

Op de nieuwe Werken Bij-website van Rijkswaterstaat is alle belangrijke informatie verzameld. Op een overzichtelijke wijze kan je onder meer de meest recente vacatures bekijken, de arbeidsvoorwaarden inzien en onze collega's ontmoeten.

Vacatures

Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan Nederland? En onderdeel uitmaken van projecten die ons land verder brengen? Rijkswaterstaat is altijd op zoek naar nieuwe collega's op het gebied van onder andere ICT, techniek en inkoop. Bekijk het aanbod op de vacaturepagina of er een interessante vacature voor je bij zit.

Stages

Een stage biedt je de mogelijkheid om alvast werkervaring op te doen in een functie die je aanspreekt. Ook kun je bij Rijkswaterstaat je bachelor, master of doctoraal afronden. Dankzij je stage op WO-, HBO- of MBO-niveau heb je een voorsprong bij het verwerven van een goede baan bij Rijkswaterstaat of een plek in een traineeprogramma. Meer informatie is te vinden op de pagina Stages.

Traineeships en starters

Of je nu stagiair, afgestudeerde, promovendus, trainee of professional bent: de mogelijkheden bij Rijkswaterstaat zijn oneindig. Je werkt aan de mooiste en meest prestigieuze projecten. Daar komt niet alleen Nederland, maar ook je carrière verder mee. Als starter bij Rijkswaterstaat krijg je namelijk de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om jezelf inhoudelijk te versterken.

Rijkswaterstaat hecht veel waarde aan jonge mensen in de organisatie. Zo ontwikkelen we steeds meer trainee- en professional programma's, zoals een traineeship, professional programma ICT, professional programma Techniek, junior consultancy pool ICT en het Inkoop Traineeship. Bekijk alle startersfuncties en meer informatie over de programma's op de pagina Traineeships.

Ontmoet onze collega's

De medewerkers van Rijkswaterstaat zijn samen verantwoordelijk voor een groot deel van de infrastructuur van Nederland. Op het gebied van ICT, techniek en inkoop delen onze collega's graag hun verhalen met jou. Daarnaast krijg je ook een kijkje in de wereld van de traineeships. Ontdek alle achtergronden en ontmoet onze collega's.

Arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten 13e maand. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. Voor meer informatie over dit onderwerp kan je terecht op de pagina Arbeidsvoorwaarden.