Nieuwsbericht

Update voorbereidende werkzaamheden A2 Het Vonderen - Kerensheide

Gepubliceerd op: 7 maart 2024, 16.18 uur - Laatste update: 7 maart 2024, 16.19 uur

Eind februari 2024 is aannemer Boskalis gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Op diverse locaties heeft de aannemer al begroeiing verwijderd.

Om de natuur zo min mogelijk te verstoren wordt rekening gehouden met het broedseizoen. Dat betekent dat een deel van de begroeiing begin 2024 wordt verwijderd en een deel van de begroeiing na de zomerperiode.

Start onderzoek naar de bodemgesteldheid

Boskalis gaat vanaf 11 maart 2024 ook onderzoek doen naar de bodemgesteldheid. Met een zogenoemd sondeervoertuig wordt de opbouw en stabiliteit van de bodem bepaald. Deze informatie is onder meer nodig in verband met de fundering van de nieuwe viaducten.

Tevens wordt in kaart gebracht of er nog grond moet worden gesaneerd en wat de kwaliteit is van het op te breken asfalt. Dit onderzoek gebeurt zowel op de snelweg als ernaast - op de plekken waar we de A2 gaan verbreden. De eventuele noodzakelijke omleidingsroutes worden op tijd op de weg aangegeven.

Explosieven, archeologisch onderzoek en kabels en leidingen

Op korte termijn start ook het onderzoek naar niet gesprongen explosieven en archeologie. Later in 2024 volgt het verleggen kabels en leidingen.