Werkzaamheden

A58: Vlaketunnel volledig afgesloten; 31 oktober - 6 november 2023

Gepubliceerd op: 25 oktober 2023, 13.20 uur - Laatste update: 5 februari 2024, 13.32 uur

Rijkswaterstaat voert vanaf volgende week onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel. De technische installaties van de Vlaketunnel bereiken het einde van hun levensduur.

Vanaf dinsdag 31 oktober 21.00 tot maandag 6 november 05.00 uur is de snelweg A58 tussen Yerseke en Kapelle in beide richtingen afgesloten. Dit leidt tot ernstige verkeershinder. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan afhankelijk van de gekozen (omleidings-)route oplopen tot meer dan een uur.

Advies aan weggebruikers A58

Weggebruikers worden geadviseerd te kijken of hun reis noodzakelijk is of dat een alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld thuiswerken. Plan de route voor vertrek en houd rekening met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits.

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleidingsroutes A58

Omdat de A58 in Zeeland een belangrijke verkeersader is, is de impact van de afsluiting van de beide tunnelbuizen groot. Het verkeer wordt daarom omgeleid. Tijdens de afsluiting van de Vlaketunnel gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Rotterdam wordt omgeleid via de autoweg N57. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een kwartier.
  • Verkeer vanaf de snelweg A59 ’s-Hertogenbosch richting Middelburg en vanuit Middelburg richting de A59 wordt omgeleid via Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een half uur.
  • Verkeer vanuit Breda/Bergen op Zoom richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Bergen op Zoom/Breda wordt omgeleid via knooppunt Hellegatsplein, Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden is ongeveer 55 minuten.
  • Verkeer vanuit Antwerpen richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Antwerpen wordt omgeleid via de Westerscheldetunnel (tolweg). De extra reistijd door het omrijden is ongeveer een half uur.
  • Verkeer op de A58 tussen Goes en Bergen op Zoom wordt omgeleid via de parallelweg van de A58 (N289) over de Vlakebrug. De extra reistijd door files kan hier oplopen tot meer dan een uur.

Alle omleidingen worden met gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg aangegeven.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Werkzaamheden A58

Tijdens de afsluitingen vervangen we een deel van de technische installaties die belangrijk zijn voor de veiligheid van de Vlaketunnel. De systemen hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en moeten worden vervangen. Het gaat om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen.

Meer informatie A58

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op we de pagina Onderhoud Vlaketunnel. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.