Nieuwsbericht

Kanaaloevers veiliger dankzij nieuwe damwanden

Gepubliceerd op: 25 april 2024, 14.05 uur - Laatste update: 29 april 2024, 16.52 uur

Het onderhoud aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Beek en Donk is onlangs afgerond. Hierbij zijn oude, voornamelijk betonnen damwanden vervangen door stalen exemplaren.

De huidige damwanden in het Wilhelminakanaal waren aan vervanging toe omdat ze verouderd zijn. Hierdoor zouden taluds en bermen kunnen afschuiven. Dit willen we voorkomen en daarom plaatsen we nieuwe stalen constructies. Zo blijft het Wilhelminakanaal veilig voor de scheepvaart en voor de gebruikers van omliggende wegen en paden.

Ook damwanden Best en Panheel vernieuwd

In oktober 2023 zijn in het Wilhelminakanaal in de buurt van Best ook al oude damwanden vervangen. Soortgelijk werk in kanaal Nederweert-Wessem bij Panheel, was in februari 2024 klaar.

Aannemerscombinatie Hakkers-Beens liep bij Beek en Donk tegen een betonnen landhoofd aan die dieper lag dan verwacht. Hierdoor duurde het werk daar langer dan gedacht. Omwonenden konden de voortgang volgen via de BouwApp.

We werken continu aan toegankelijke waterwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water. Daarvoor zorgen we samen met anderen voor beheer en onderhoud van de vaarwegen in Zuid-Nederland en voor aanleg, onderhoud en inrichting van waterwerken, oevers en uiterwaarden.

Daarbij zoeken we steeds naar de gemene deler in een veelheid aan eisen, wensen en belangen. Desondanks zijn hinder en storingen niet altijd te vermijden. Vanzelfsprekend beperken we die hinder zoveel als mogelijk en communiceren we er tijdig over.