14 Bomencirkels

Bomencirkel

Van hout kunnen we biobased-producten maken. Een bomencirkel staat symbool voor het begin van deze productieketen.

Waarom?

In een duurzame economie is hout een belangrijke grondstof. Er kan van alles gemaakt worden van hout. Dan moeten er natuurlijk wel steeds bomen geplant worden. Een bomencirkel staat symbool voor het begin van deze productieketen. In de toekomst kunnen van dit hout biobased-producten gemaakt worden.

Hoe?

De Stichting Boomfeestdag plant al meer dan 60 jaar boomcirkels door heel Nederland. Iedere boomfeestdag wordt er 1 neergezet. Een cirkel bestaat uit 12 bomen, die worden geplant door lokale schoolkinderen. Zo leren zij waarom bomen zo belangrijk zijn. De bomen in de cirkel staan voor de landen die lid zijn van de Europese Unie en symboliseren de eenheid van de EU.

Waar?

Stichting Boomfeestdag plantte de afgelopen 60 jaar cirkels door heel Nederland. In 2017 bestaat de Boomfeestdag 60 jaar. Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer werken hierbij samen, zodat Stichting Boomfeestdag extra groot kan uitpakken. Op 7 plaatsen in Nederland worden cirkels geplant. De 1e cirkel met ratelpopulieren staat op parkeerplaats Westkop.

Met wie?

Staatsbosbeheer en Stichting Boomfeestdag