Snelweg A20

Snelweg A20

De A20 loopt van Westerlee (Westland) via Schiedam en Rotterdam naar Gouda.

Open ingesloten pagina

Wegwerkzaamheden A20

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Projecten op de A20

A20: aanpassing viaduct Schiedamseweg

We werken aan het viaduct in snelweg A20 over de Schiedamseweg om deze te verstevigen en om de veiligheid van weggebruikers te bevorderen.

Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland

We renoveren en vervangen een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten in de provincie Zuid-Holland voor een vlotte en veilige doorstroming.

A15/A20: Blankenburgverbinding

De aanleg van de Blankenburgverbinding, een snelweg die de A20 en A15 ten westen van Rotterdam verbindt, zorgt voor betere bereikbaarheid van Rotterdam.

Aanpak knelpunt Moordrecht

De A20 bij Moordrecht was jarenlang een knelpunt, met files tot gevolg. Samen met de provincie Zuid-Holland, ProRail en de gemeente Zuidplas zorgde Rijkswaterstaat voor een nieuwe aansluiting op de A20 en zo voor een betere doorstroming van het verkeer. We verlegden onder meer een provinciale weg en vervingen een viaduct. Ook zorgden we voor een tunnel voor lokaal fiets- auto- en landbouwverkeer. Zo zetten we een eerste stap in de ontsluiting van de Zuidplaspolder en verbeterden we de verkeersveiligheid.

Feiten over de A20

De A20 is 39 km lang
  • De snelweg A20 loopt langs het laagste punt van Nederland. Dit punt ligt op 6,76 meter onder het NAP.
  • Het eerste deel van de A20, tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda, is in 1932 opengesteld. Destijds heette de snelweg nog Rijksweg 3.

Snelheid en spitsstroken

Hoe hard mag ik op de A20?

Wilt u weten welke maximumsnelheid geldt op de A20? Bekijk dan het dossier Maximumsnelheid snelwegen Nederland.

Zijn er ook spitsstroken op de A20?

Ja, op de A20 zijn spitsstroken aangelegd. Bekijk de kaart met spitsstroken.