Snelweg A1

Snelweg A1

De A1 loopt van Amsterdam via 't Gooi, Amersfoort, Apeldoorn en Deventer naar Oldenzaal, bij de Nederlands-Duitse grens.

Open ingesloten pagina

Wegwerkzaamheden A1

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Projecten op de A1

A1/A6/A9/A10: Schiphol-Amsterdam-Almere

Om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren, vergroten we de capaciteit van de A1, A6, A9 en de A10.

A1/A6: Diemen – Almere Havendreef

Rijkswaterstaat verbreedt de A1/A6 Diemen - Almere Havendreef en verbetert zo de doorstroming en bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting...

We verbreden de A27 en A1 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg voor een betere doorstroming en bereikbaarheid.

Ernstige hinder A1 Kootwijk-Hoenderloo september 2018

We voeren van 10 tot 14 september 2018 groot onderhoud uit aan de snelweg A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen en versterken het asfalt, repareren een spoorviaduct en vervangen een wildraster. Door dit groot onderhoud is extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten of meer.

Feiten over de A1

De A1 is 157 km lang
  • Over de A1 liggen 4 ecoducten: bij Kootwijk, Rijssen, Buurlo en Oldenzaal. Via deze ecoducten kunnen dieren veilig de weg oversteken. 
  • Het weggedeelte ten noorden van Hengelo wordt ook wel Kardinaalshoed genoemd. Dat komt omdat de weg 2 flauwe bochten maakt; eerst naar het noorden, dan naar het zuiden en dan weer naar het noorden.

Snelheid en spitsstroken

Hoe hard mag ik op de A1?

Wilt u weten welke maximumsnelheid geldt op de A1? Bekijk dan het dossier Maximumsnelheid snelwegen Nederland.

Zijn er ook spitsstroken op de A1?

Ja, op de A1 zijn spitsstroken aangelegd. Bekijk de kaart met spitsstroken.