03 Veelgestelde vragen

Onderliggende pagina's

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan of af voor de speciale sms-service voor storingen aan de Spijkenisserbrug?

  • aanmelden: sms sbrug aan naar 3669 
  • afmelden: sms sbrug stop naar 3669

Is er sprake van achterstallig onderhoud?

We doen ons uiterste best om storingen aan bruggen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom voeren we regelmatig onderhoud uit. Omdat de Spijkenisserbrug zo vaak open en dicht gaat, is het onderhoud aan deze brug zeer intensief. Tijdens ieder onderhoud voeren we ook tests uit en inspecteren we of onderdelen vervangen moeten worden.

De brug staat erg vaak open voor scheepvaartverkeer. Kan dat niet wat minder?

De Spijkenisserbrug kent al een zogenoemd spitsregime in de ochtend en avondspits. Met uitzondering van zeevaart die op getij vaart. De eerste draaiing voor recreatieve zeiljachten is op werkdagen vanaf 08.30 uur en dan verder telkens om het uur tot 15.30 uur.

Kan de brug niet gewoon dicht blijven tijdens de spits?

Voor recreatieve jachten is de brug al dicht tijdens de spits. Voor de beroepsvaart gaat de brug wel open tijdens de spits als zij in verband met het getij binnen de spitstijd langs de brug moet.

Waarom zijn er verkeersregelaars vanuit de gemeente nodig?

Veiligheid gaat bij Rijkswaterstaat boven alles. Tijdens de laatste storing bleek lokale bediening om veiligheidsredenen niet direct mogelijk. In verband met de lange aanrijtijd van de weginspecteurs die het verkeer kunnen regelen zijn met beide gemeenten (Nissewaard en Rotterdam) afspraken gemaakt over de inzet van verkeersregelaars. Dit beperkt de duur van de storing.

Onderliggende pagina's