Spijkenisserbrug

onderliggende pagina's

Spijkenisserbrug

De Spijkenisserbrug is een belangrijke oeververbinding voor langzaam verkeer en autoverkeer naar Spijkenisse en het eiland Voorne-Putten. De brug ligt over de Oude Maas, een belangrijke hoofdvaarweg met druk scheepvaartverkeer, en gaat zo’n 6000 keer per jaar open voor de scheepvaart. Dat is gemiddeld 15 keer per dag.

De Spijkenisserbrug is een oudere brug die de laatste jaren regelmatig in storing is geweest. Vooral in het najaar van 2014 en de eerste maanden van 2015. Door effectieve beheersmaatregelen en intensief (preventief) onderhoud zijn de storingen daarna afgenomen. Storingen in het besturingssysteem en de wisselstrookinstallatie bleven echter voorkomen. Vanwege de problemen met de wisselstrookinstallatie wordt deze in de zomer van 2016 vervangen. Het besturingssysteem van de brug staat op het programma voor renovatie maar hierover moet nog nadere besluitvorming plaatsvinden.

Sms-service

Naast de gebruikelijke nieuws- en twitterberichten over storingen van de Spijkenisserbrug is er nu ook een sms-service beschikbaar voor weggebruikers. Die sms-dienst is specifiek voor de Spijkenisserbrug. U meldt zich aan voor deze (gratis) service door een sms te sturen naar 3669 met de tekst sbrug aan. Wilt u geen berichten meer ontvangen? Sms dan sbrug stop naar 3669.

Spijkenisserbrug en Hartelbrug niet tegelijk open

Om de bereikbaarheid van Spijkenisse voor zowel automobilisten als voor de hulpdiensten te waarborgen, worden de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug niet gelijktijdig voor scheepvaart geopend.

Stuur door

onderliggende pagina's