02 Hinder en maatregelen

Hinder en maatregelen

Het uitbreiden van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo zorgt voor hinder voor het wegverkeer. Zo werkt Rijkswaterstaat sinds juni 2019 op diverse trajecten op de snelweg A1 tussen Twello en knooppunt Azelo aan de wegverbreding van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

Vanaf maandag 18 november 2019 wordt op het weggedeelte tussen Bathmen en Markelo het verkeer in de richting van Deventer over 2 versmalde rijstroken geleid. Er wordt ook gewerkt op de trajecten tussen Deventer-Oost en Bathmen en tussen Markelo en Rijssen. Daar rijdt het verkeer op 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per rijrichting.

Werkzaamheden Deventer-Bathmen en Markelo-Rijssen

De werkzaamheden op het traject Deventer – Bathmen worden half november 2019 afgerond. Eind 2019 volgt de afronding van de wegwerkzaamheden op het traject Markelo – Rijssen. De A1 is op deze delen eind 2019 verbreed. Dan rijdt het verkeer op deze trajecten in beide richtingen over 2 normale rijstroken. De extra rijstrook wordt op een later moment opengesteld als de geluidsschermen langs de A1 klaar zijn en de nieuwe signalering boven de A1 is ingeregeld.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website over de uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo.

Advies aan weggebruikers

Tijdens de werkzaamheden hebben weggebruikers altijd de beschikking over 2 (versmalde) rijstroken. Houd rekening met:

  • minder doorstroming als gevolg van versmalde rijstroken;
  • maximumsnelheid van 90 km/h;
  • de spits, de extra reistijd kan oplopen tot ruim 30 minuten; 
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer;
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de toe- en afritten in de avond en nacht. Het verkeer wordt doorgeleid naar de eerstvolgende toe- en afritten;
  • aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Bekijk voor actuele verkeersinformatie de app Rijkswaterstaat Actueel, de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of via het Twitterkanaal Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of lees meer over het project en de werkzaamheden op de website van A1Oost