02 Hinder en maatregelen

Hinder en maatregelen

Het uitbreiden van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo zorgt voor hinder voor het wegverkeer. Zo werkt Rijkswaterstaat vanaf 28 juni 2019 op 2 trajecten op de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo aan de wegverbreding van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

Op het weggedeelte tussen Markelo en Rijssen wordt het verkeer in de richting van Deventer over 2 versmalde rijstroken geleid. Tussen Deventer-Oost en Bathmen ervaart het verkeer in beide richtingen hinder van de werkzaamheden. Hier leiden we al het verkeer over 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per richting).

Werkzaamheden Deventer-Oost-Bathmen en Markelo-Rijssen

Op het traject tussen Markelo en Rijssen rijdt het verkeer in de richting van Deventer vanaf vrijdag 28 juni 2019 over 2 versmalde rijstroken aan de buitenzijde van de weg. Dit duurt tot eind augustus 2019. Daarna rijdt het verkeer tussen Markelo en Rijssen in beide richtingen via 1 helft van de weg over 4 versmalde rijstroken (2 per rijrichting).

De meeste hinder voor het verkeer is vanaf 29 juni 2019 te verwachten op het weggedeelte tussen Deventer-Oost en Bathmen. Daar rijdt al het verkeer vanaf zaterdag 29 juni tot eind 2019 over 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per rijrichting).

Op- en afritten Bathmen

De op- en afritten bij aansluiting Bathmen (richting Hengelo) zijn afgesloten in het weekend van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 2019 05:00 uur. Omleidingsroutes worden met borden langs de weg aangegeven.

Advies aan weggebruikers

Tijdens de werkzaamheden hebben weggebruikers altijd de beschikking over 2 (versmalde) rijstroken. Houd rekening met:

  • minder doorstroming als gevolg van versmalde rijstroken;
  • maximumsnelheid van 90 km/h;
  • de spits, de extra reistijd kan oplopen tot ruim 30 minuten; 
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer;
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de toe- en afritten bij aansluiting Bathmen (aansluiting 25) in de avond en nacht. Het verkeer wordt doorgeleid naar de eerstvolgende toe- en afritten;
  • aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Bekijk voor actuele verkeersinformatie de app Rijkswaterstaat Actueel, de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of via het Twitterkanaal Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of lees meer over het project en de werkzaamheden op de website van A1Oost