02 Hinder en maatregelen

Hinder en maatregelen

Het uitbreiden van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo zorgt voor hinder voor het wegverkeer. Zo werkt Rijkswaterstaat sinds juni 2019 op diverse trajecten op de snelweg A1 tussen Twello en knooppunt Azelo aan de wegverbreding van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

Werkzaamheden Twello-Deventer-Oost

In de zomer van 2020 gaat het werk voor de uitbreiding van de A1 gewoon door. Wegverkeer ondervindt in juli en augustus 2020 ernstige hinder op het traject Twello - Deventer Oost. Kies zo mogelijk een andere route. Houd rekening met extra reistijd door omleidingsroutes, minder en versmalde rijstroken, een maximumsnelheid van 90 km/h en een inhaalverbod voor vrachtwagens.

Hinder in juli en augustus 2020

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, pakken we het drukste deel van de A1 in de relatief rustige zomermaanden aan. Vanaf zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus 2020 rijdt al het verkeer tussen de aansluitingen Twello (22) en Deventer-Oost (24) aan 1 kant van de weg over 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per rijrichting). Vanaf zaterdag 11 juli tot en met 31 juli zijn de toerit Deventer (23) richting Hengelo en de afrit Deventer-Oost (24) vanuit Apeldoorn afgesloten.

Van 1 tot en met 23 augustus zijn toerit Deventer-Oost (24) richting Apeldoorn en afrit Deventer (23) vanuit Azelo afgesloten. Tijdens deze werkzaamheden blijven er 2 versmalde rijstroken in beide richtingen beschikbaar. De maximum snelheid is 90 km/h.

Advies aan weggebruikers

Tijdens de werkzaamheden hebben weggebruikers altijd de beschikking over 2 (versmalde) rijstroken. Houd rekening met:

  • minder doorstroming als gevolg van versmalde rijstroken
  • maximumsnelheid van 90 km/h
  • de spits, de extra reistijd kan oplopen tot ruim 30 minuten
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer
  • een afsluiting van de op- en afritten Deventer (23) en Deventer-Oost (24), gedurende 3 weken per richting in respectievelijk juli en augustus. Het verkeer wordt doorgeleid naar de eerstvolgende op- en afritten: Twello (22) en Bathmen (25)
  • andere wegwerkzaamheden, met name ter hoogte van afrit Markelo (27)

Bekijk voor actuele verkeersinformatie de app Rijkswaterstaat Actueel, deĀ website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of via het Twitterkanaal Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of lees meer over het project en de werkzaamheden op de website van A1Oost.