Noord-Holland: groot onderhoud wegen 2019-2020

Noord-Holland: groot onderhoud wegen 2019/2020

Waarom

  • Groot onderhoud aan wegen is ongeveer eens in de 15 jaar nodig als gevolg van slijtage aan de asfaltlaag.
  • Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie.
  • Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Hoe

vernieuwen van in totaal 99 km asfalt, onderhoud of vervanging aan voegovergangen van bruggen en viaducten

Heb ik last van de werkzaamheden?

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats aan verschillende wegen in Noord-Holland. Voor een groot deel van de werkzaamheden is een (gedeeltelijke) afsluiting van de weg nodig. Om de hinder voor weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden vooral 's nachts en in het weekend plaats. Toch is hinder niet uit te sluiten. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met extra reistijd.

Wanneer

Hieronder vindt u de planning voor 2020 van het groot onderhoud aan wegen in Noord-Holland. 

Gereed: 2020

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Video: groot onderhoud Noord-Holland

We werken op 20 locaties aan het onderhoud van onze rijkswegen in Noord-Holland. Hoe we dit doen leggen we in deze video uit.

Groot onderhoud Rijkswegen Noord-Holland In 2019 en 2020 voert Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan onze rijkswegen in Noord-Holland, op wel 20 locaties. Groot onderhoud varieert van het vervangen van kilometers aan asfalt tot het herstellen van vangrail en het vervangen van voegen op bruggen en viaducten. Door het vervangen van asfalt zorgen we dat wegen in een goede conditie blijven. Op die manier zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, voor nu en in de toekomst. In 2019 en 2020 mogen we totaal 150.000 ton asfalt gaan vervangen over een lengte van 99 km snelweg in Noord-Holland. En dat doen we gemiddeld met 65 tot 100 mensen zowel in de nachten als in de weekenden. We zijn gestart op de A9 met grootonderhoud asfalt voor 2019. In 2019 komen we verder nog op de A8. En op diverse locaties op de A4. Ook in 2020 staan we voor een mooie uitdaging om het asfalt op de snelwegen te gaan vervangen. Volgend jaar mogen we naar de A7. De A10-noord. A200 en de A8. Voor een groot deel van de werkzaamheden is het helaas nodig om een gedeelte of een complete weg af te sluiten. We zullen er natuurlijk alles aan doen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Dit doen we door vooral ’s nachts en in het weekend te werken. Helaas is enige hinder niet te voorkomen. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers van tevoren hun reis goed voor te bereiden. Ook geven gele borden langs de weg de omleidingsroutes aan.

Nieuws

Meer nieuws

Onderliggende pagina's