N3: renovatie Wantijbrug

N3: renovatie Wantijbrug

Waarom

  • De Wantijbrug N3 in Dordrecht vertoont materiaalmoeheid door toename van het zware (vracht)verkeer.
  • Aandrijfinstallaties, systemen en beweegbare brugdelen zijn toe aan vervanging.
  • Na de renovatie kan de brug over het Wantij weer minimaal tientallen jaren mee.
  • De Wantijbrug krijgt als 1e Rijkswaterstaatbrug een nieuw uniform systeem voor bediening, besturing en bewaking van bruggen.

Alle doelen en resultaten

Hoe

vervangen brugkleppen en vernieuwen bewegingswerk en systemen

Meer informatie werkzaamheden Wantijbrug en N3

Heb ik last van de werkzaamheden aan de Wantijbrug?

De renovatie van de brug klaar. Er is geen hinder meer voor het wegverkeer, (brom)fietsers en voetgangers. Er is nog wel hinder vanwege werkzaamheden voor het onderhoud aan de N3 (zie website N3werkzaamheden).

Meer over hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: 18 januari 2021

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Animatie afsluiting Wantijbrug

In onderstaande animatie ziet u waarom de Wantijbrug van 17 juli t/m 21 juli en van 23 t/m 27 juli 2020 was afgesloten.

(Een animatie.) VOICE-OVER: De Wantijbrug wordt gerenoveerd. Het is de eerste van dertien bruggen in Zuid-Holland die in het kader van de grootste onderhoudsopgave uit de geschiedenis van Rijkswaterstaat wordt aangepakt. Die renovatie startte op 6 januari en duurt tot november 2020. We vernieuwen de aandrijfinstallaties en de systemen voor bediening, besturing en bewaking. We voeren onder andere reparaties uit aan het beton en vervangen de leuningen en we vervangen de 2 beweegbare delen van de brug door zwaardere, stalen exemplaren. Om die zwaardere delen te kunnen dragen versterken we de constructie van de brugkelder. Tijdens de renovatie wordt de brug niet bediend. Scheepvaart hoger dan 6,25 m moet tot nader order omvaren. Van vrijdag 17 juli tot en met dinsdag 21 juli vervangen we het beweegbare deel aan de westkant van de brug. En van donderdag 23 juli tot en met maandag 27 juli is het beweegbare deel aan de oostkant aan de beurt. Hiervoor sluiten we de hele brug 2 keer af voor het snelverkeer. Uitzondering zijn de nood- en hulpdiensten zij kunnen bij een noodgeval wel over de brug. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen alleen tijdens de hijswerkzaamheden niet over de brug. (Er verschijnen rode kruisen op de brug. Schepen op het water.) Het Wantij is tijdens deze periodes gestremd voor alle scheepvaart. De afsluiting van de brug betekent hinder in en rond Dordrecht. We leiden het verkeer om en adviseren om, als het kan, niet of anders te reizen. (Een wegenkaart.) Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A15 en A16. Vervoerders met gevaarlijke stoffen worden omgeleid via de A15, A27, A59 en A16. Houd rekening met extra reistijd. Let op: vanaf vrijdagnacht 17 juli tot maandagochtend 5 uur is ook oprit 23 Papendrecht richting Rotterdam afgesloten. Verkeer vanaf De Staart N3 rijdt dan eerst richting Gorinchem en vervolgens via af- en oprit 24 Sliedrecht-West weer de A15 op richting Rotterdam. Lukt het uit- en inhijsen van de beweegbare delen niet, dan is er een reserveweekend. Verder is er nog een weekendafsluiting en zijn er meerdere nachtafsluitingen om de brug te testen. Wilt u meer weten over de werkzaamheden en de afsluitingen? Kijk op n3werkzaamheden.nl of bel met 0800-8002. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op n3werkzaamheden.nl of bel met 0800-8002. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2020.)

Documenten

Nieuws

Meer nieuws