04 Video

Op deze pagina vindt u video's over de omlegging bij Badhoevedorp op de A9.

Laatste werkzaamheden aan omlegging A9 Badhoevedorp

Timelapse onderdoorgang Schipholweg

De nieuwe, omgelegde A9 komt bij Badhoevedorp over de Schipholweg heen te liggen. Daarom is er een onderdoorgang voor de Schipholweg gebouwd, waarover een grondlichaam wordt aangelegd. De nieuwe A9 loopt in de eindsituatie over de grondwal heen.

(Beeldtekst: De A9 bij Badhoevedorp wordt omgelegd. Op de Schipholweg wordt ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve een halfronde onderdoorgang gebouwd. Daaroverheen komt de nieuwe A9 te liggen.) LEVENDIGE MUZIEK TOT HET EIND VAN HET PROGRAMMA (Er zijn meer dan 80 prefab boogelementen in 7 werkdagen geplaatst. Aan de linkerzijde wordt een 12 m hoge grondwal gebouwd. Deze constructie wordt in lagen opgebouwd, zodat het zand niet kan verschuiven.) (Versnelde beelden van onder andere graafmachines die op de grondwal in aanbouw bezig zijn met het verplaatsen van zand.) (Terwijl ook aan de rechterkant van de halfronde onderdoorgang de werkzaamheden in volle gang zijn, rijdt er verkeer over de snelweg die onder de boogconstructie ligt. Mensen in fluorescerende werkkleding voegen een volgende laag toe aan de grondwal. Achter het bouwterrein taxiën in de verte verschillende vliegtuigen.) (Bouwmachines rijden af en aan bij de onderdoorgang die nu bijna volledig verdwenen is onder een laag zand.) (De mensen in werkkleding bouwen de grondwal verder op. Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/wegen. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2016.)

Timelapse plaatsing liggers omlegging A9 Badhoevedorp

Timelapse van het plaatsen van de liggers voor een nieuw viaduct van de A9, boven de A4 richting Amsterdam. Met 2 hijskranen hebben we in 5 nachten de balken geplaatst. Later dit jaar plaatsen we de overige balken. Eind 2016 rijdt het verkeer vanuit Haarlem richting Amstelveen/Holendrecht over de omgelegde A9. Als de omlegging klaar is, gaat de A9 bij knooppunt Badhoevedorp over de A4 en de Schiphol-spoorlijn.