A9: Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

A9: Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Waarom

  • Op het traject Schiphol-Ansterdam-Almere staan veel files. Ook op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (de Gaasperdammerweg) wordt het steeds drukker.
  • Daarom verbreden we de weg met extra rijstroken.
  • De Randstad is hierdoor beter bereikbaar.
  • Tegelijkertijd zorgt de aanleg van een tunnel voor schonere lucht en minder geluidoverlast in de woonwijken langs de tunnel.

Hoe

3 km
tunnel
extra rijstroken

Bekijk het Online Bezoekerscentrum

Interactieve kaart

Voor de A9 Gaasperdammerweg is een interactieve kaart gelanceerd. De kaart laat de omgeving van de A9 Gaasperdammerweg zien van nu (2018), straks als het park op het tunneldak klaar is (2021) en met de bouwvelden die de gemeente Amsterdam in de toekomst wil gebruiken om woningen te bouwen. Op de website van Tik-app is de kaart te bekijken.

Heb ik last van de werkzaamheden?

Als er werkzaamheden plaatsvinden waar omwonenden hinder van kunnen ondervinden, ontvangen zij tijdig een bewonersbrief met informatie over het werk en de eventuele overlast. Kijk voor actuele informatie over hinder bij voorkeur naar het werkschema op de website van het Online Bezoekerscentrum.

Alles over hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: 2020

Meer over de planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Wat

De uitbreiding van de A9 tussen Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) is onderdeel van het programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren, breidt Rijkswaterstaat het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uit.

Op de hoogte blijven

Meer informatie over het project en werkzaamheden bij u in de buurt vindt u op het online bezoekerscentrum.

Volg dit project op sociale media:

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Nieuws

Meer nieuws

Vraag en antwoord

Toon alle vragen

Schadevergoeding

We bereiden onze projecten zorgvuldig voor. Helaas kan het ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen voorkomen dat bedrijven en burgers schade ondervinden aan deze projecten. De minister van Infrastructuur en Milieu (nu Infrastructuur en Waterstaat) heeft een regeling in het leven geroepen om in bepaalde gevallen het nadeel van de werkzaamheden te vergoeden: de zogeheten nadeelcompensatieregeling. U kunt door deze regeling een verzoek om schadevergoeding indienen. Meer informatie vindt u op de pagina Nadeelcompensatie.