A8: groot onderhoud

A8: groot onderhoud

Waarom

  • De snelweg A8 is vanaf de N246 tot knooppunt Zaandam toe aan groot onderhoud.
  • Met nieuw en stiller asfalt, geluidsreducerende voegen en een betere regenwaterafvoer, kan de A8 weer jaren mee.
  • Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Hoe

vernieuwen asfalt, vervangen voegen, verbeteren regenwaterafvoer, herstellen vangrail

Op de hoogte blijven?

In de nieuwsbrief A8 en Coenbrug houden wij u op de hoogte van wat er speelt. U kunt zich voor deze e-mailnieuwsbrief aanmelden.

Heb ik last van de werkzaamheden?

Om hinder zoveel mogelijk te beperken, plannen we het groot onderhoud tijdens de zomer 2020. Ondanks dat het in de zomer rustiger is, zullen de werkzaamheden gepaard gaan met veel hinder. Denk aan geluidsoverlast, extra reistijd en grootschalige omleidingen.

We doen er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Door alleen de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam af te sluiten, blijft verkeer richting Zaanstad mogelijk. Verkeer richting Amsterdam wordt via lokale wegen omgeleid en via de A7 aansluiting 2 (Zaandijk). In beide richtingen moet het verkeer rekening houden met extra drukte en vertraging oplopend tot meer dan een uur.

De afsluiting van de A8 overlapt deels met de afsluiting van de A10 Noord buitenring (knooppunt Watergraafsmeer tot knooppunt Coenplein).

Meer hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: 11 augustus 2020
12 juli tot 11 augustus 2020

Afsluiting snelweg A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam. De werkzaamheden vinden plaats van 12 juli 21.00 uur tot 11 augustus 05.00 uur.

Bekijk de volledige planning

Nieuws