A6: groot onderhoud Lelystad-Noord - Ketelbrug

A6: groot onderhoud Lelystad-Noord - Ketelbrug

Waarom

  • Op de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug hebben de duikers (betonnen verbindingen tussen 2 wateren) onder de snelweg het einde van hun levensduur bereikt en is het asfalt toe aan onderhoud.
  • Daarnaast is de weg te smal om grootschalig onderhoud uit te voeren met zo weinig mogelijk hinder en zijn de vluchtstroken niet breed genoeg voor hulpdiensten om veilig te kunnen werken.
  • Na de werkzaamheden is de A6 weer klaar voor de toekomst en beter toegankelijk voor hulpdiensten.

Meer doelen en resultaten

Hoe

deels vernieuwen van de fundering, vervangen asfalt door een geluidreducerende deklaag, vervangen duikers onder de A6 en verbreden vluchtstroken

Heb ik last van de werkzaamheden?

Omleidingen en langere reistijden zijn helaas niet te voorkomen. De werkzaamheden leveren verkeers- en geluidhinder op. Ons uitgangspunt is om deze zo veel mogelijk te beperken in duur en intensiteit. Maar hinder is onvermijdelijk. Voor een deel van de werkzaamheden is een (gedeeltelijke) afsluiting van de snelweg noodzakelijk. Om de overlast voor weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden voornamelijk in het weekend uitgevoerd. Extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Meer hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: eind 2021
30 april - 3 mei 2021

Van vrijdag 30 april 20.00 uur tot maandag 3 mei 05.00 uur is de A6 tussen afrit (12) Swifterbant en oprit (11) Lelystad-Noord richting Almere afgesloten. (Afrit (12) Swifterbant is bereikbaar).

7 - 10 mei 2021

Van vrijdag 7 mei 20.00 uur tot maandag 10 mei 05.00 uur is de A6 tussen afrit (12) Swifterbant en oprit (11) Lelystad-Noord richting Almere afgesloten. (Afrit (12) Swifterbant is bereikbaar).

11 april - 12 mei 2021

Van zondag 11 april tot zondag 2 mei rijdt het verkeer op de A6 tussen Lelystad-Noord en Swifterbant op verschoven en versmalde rijstroken. Doorgaand verkeer is in beide richtingen mogelijk. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Verzorgingsplaats Oeverwal is tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Bekijk de volledige planning

De planning is onder voorbehoud. De geplande onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Nieuws

Meer nieuws

Zie ook