A4: MIRT-verkenning A4 Burgerveen-N14

A4: MIRT-verkenning A4 Burgerveen-N14

Waarom

  • Eén van de verkeersknelpunten in de Randstad is de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag.
  • De A4 is de drukste weg van Nederland en verbindt Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol.
  • De Randstad moet goed bereikbaar blijven en een goede doorstroming is voor de economie van groot (inter)nationaal belang.
  • Als het verkeer op de A4 beter kan doorrijden, wordt het ook minder druk op omliggende lokale en provinciale wegen. De kans op ongevallen wordt zo kleiner.

Alle doelen en resultaten

Hoe

vormgeven van een extra rijstrook op de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14
verkeersmaatregelen om de doorstroming op en rond aansluitingen te verbeteren; mogelijke Smart Mobility-maatregelen

Wanneer

Gereed: 2020
2020 Uitwerken plannen (ontwerp-trac├ębesluit)

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Wat

Het wordt steeds drukker op de A4. Zeker ter hoogte van Leiden, waar de hoofdrijbaan van de A4 van 4 naar 2 rijstroken gaat. Rijkswaterstaat onderzocht in 2017 wat het effect zou zijn als die rijstrook zou worden doorgetrokken. In oktober 2017 gaf de minister van Infrastructuur en Waterstaat met een startbeslissing het startsein voor de MIRT-verkenning A4 Burgerveen-N14. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voerde deze verkenning in 2018 en 2019 uit. Hierbij werd onder meer de extra rijstrook op het traject A4 knooppunt Burgerveen-N14 verder onderzocht. Bovendien onderzochten we hoe deze rijstrook het beste vorm kan krijgen.

Onderliggende pagina's