A4: aanleggen tweelaags zoab van Roelofarendsveen tot Hoogmade

onderliggende pagina's

A4: aanleggen tweelaags zoab van Roelofarendsveen tot Hoogmade

Waarom

  • De A4 is de drukste weg van Nederland.
  • Het verkeer groeit sneller dan verwacht, waardoor er steeds meer geluidoverlast is.
  • Om de Wet geluidhinder niet te overschrijden, leggen we tweelaags zoab en stillere voegen aan.
  • Om de doorstroming te verbeteren, schuiven we het ritspunt op de hoofdrijbaan richting Den Haag op.

Alle doelen en resultaten

Hoe

7 km wegdek vernieuwen
30.000 ton nieuw zoab aanleggen

Heb ik last van de werkzaamheden?

Er is veel hinder voor het verkeer richting Den Haag, Rotterdam en Leiden tijdens de 6 weekendafsluitingen. Dan is namelijk de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden richting Den Haag en Rotterdam afgesloten. Net als de op- en afritten 5 (Roelofarendsveen) en 6 (Hoogmade) richting Den Haag en Rotterdam. Richting Amsterdam blijft de A4 beschikbaar. Doordeweeks is de A4 in beide richtingen gewoon open.

Alles over hinder en maatregelen

Of bekijk het 'hoe en waarom' van de werkzaamheden.

Ga naar het projectenoverzicht

Hoe moet ik omrijden?

De snelste route vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam is via de A2 en A12. We adviseren met klem om de A44 te vermijden. Daar verwachten we namelijk forse verkeershinder doordat de capaciteit van de A44 onvoldoende is om al het extra verkeer van de A4 aan te kunnen. Alleen het lokale verkeer en het verkeer richting Leiden wordt omgeleid via de A44. Houd bij alle omleidingsroutes rekening met een extra reistijd tot 60 minuten.

Wanneer

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade in beide richtingen, naar Amsterdam en Den Haag.

Gereed: oktober 2017
29 september - 2 oktober 2017 Huidige asfalt verwijderen, eerste laag zoab aanleggen op rijbaan richting Den Haag, op de A4 tussen Roelofarendsveen en Hoogmade. Het verkeer richting Amsterdam/Schiphol kan tijdens alle afsluitingen gewoon doorrijden.
6 oktober - 9 oktober 2017 Tweelaags zoab aanleggen op rijbaan richting Den Haag, op de A4 tussen Roelofarendsveen en Hoogmade. Het verkeer richting Amsterdam/Schiphol kan tijdens alle afsluitingen gewoon doorrijden.
13 oktober - 16 oktober 2017 Stillere voegen aanbrengen op rijbaan richting Den Haag, op de A4 tussen Roelofarendsveen en Hoogmade. Het verkeer richting Amsterdam/Schiphol kan tijdens alle afsluitingen gewoon doorrijden.

De werkzaamheden starten vrijdag om 21.00 uur en stoppen maandag om 05.00 uur. In oktober zijn er nog 3 weekendafsluitingen.

Bekijk de volledige planning

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik omrijden?

De snelste route vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam is via de A2 en A12. We adviseren met klem om de A44 te vermijden. Daar verwachten we namelijk forse verkeershinder doordat de capaciteit van de A44 onvoldoende is om al het extra verkeer van de A4 aan te kunnen. Alleen het lokale verkeer en het verkeer richting Leiden wordt omgeleid via de A44.

Hoeveel langer ben ik onderweg?

Houd bij alle omleidingsroutes rekening met een extra reistijd tot 60 minuten. Rijkswaterstaat adviseert om, wanneer het in deze 6 weekenden niet noodzakelijk is om met de auto te reizen, te kiezen voor alternatief vervoer.

Toon alle vragen

Documenten

Factsheet Verkeershinder A4 Burgerveen-Leiden
Uitleg over de werkzaamheden en de consequenties voor het verkeer tijdens de eerste 3 weekendafsluitingen. pdf 1 MB / mei 2017
Afsluitingen en lokale omleidingen A4 Burgerveen-Leiden
Kaart met alle afsluitingen en lokale omleidingen tijdens de eerste 3 weekendafsluitingen. pdf 506 kB / mei 2017

Nieuws

Stuur door