03 Video

onderliggende pagina's

Video's renovatie Velsertunnel

We brachten de renovatie van de Velsertunnel in beeld en geven u op deze pagina een kijkje achter de schermen.

Tweede leven voor de ventilatietorens Velsertunnel

De ventilatietorens van de Velsertunnel kregen een tweede leven. De torens voorzien nu 5 veilige ruimtes van frisse lucht. En blijven zo zorgen voor onze veiligheid.

Trotse torens - augustus 2016 Ze zijn niet te missen: de ventilatietorens van de Velsertunnel. Al zestig jaar zijn ze beeldbepalend. En dat blijft zo. Maar er gaat wel wat veranderen. Verstopt achter zware deuren zitten de oude ventilatoren. Die moesten bij brand rook uit de tunnel afzuigen. Dat hoeft niet meer. De Velsertunnel heeft nu moderne ventilatie die rook de tunnel uitblaast. De torens heten ook wel de Hyacinten, een verwijzing naar de Bollenstreek. Ze krijgen een tweede leven. Het oude binnenwerk vervangen we. Straks voorzien de torens vijf veilige ruimtes van frisse lucht. En blijven zo zorgen voor onze veiligheid. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/velsertunnel.

Ventilatoren ophangen in de Velsertunnel - juni 2016

Boven de tunnelmonden van de Velsertunnel hangen 21 nieuwe ventilatoren. Ze vervangen de oude ventilatie via de kenmerkende torens op het tunneldak. Bij een brand wordt rook niet meer afgezogen, maar met de rijrichting mee de tunnel uit geblazen.

Windkanonnen – juni 2016 Rij je straks de nieuwe Velsertunnel in, kijk dan eens omhoog. Dikke buizen hangen aan het plafond. Het zijn de nieuwe tunnelventilatoren. Bij een brand zuigen we geen rook meer af via de ventilatietorens. Deze nieuwe windkanonnen blazen rook met de rijrichting mee de tunnel uit. Dat is veiliger en efficiënter. Ze wegen 800 kilo per stuk, zo veel als een kleine Japanse auto. Blazen ze op vol vermogen, dan kun je tegen de wind aanleunen. Een aantal lichtroosters is verwijderd om ruimte te maken. We hangen eenentwintig ventilatoren op. Monteren is een precies karwei. Want ze mogen geen millimeter te veel uitsteken. Dan heeft het verkeer er geen last van.

Tunnelbeschermingsconstructie plaatsen in de Velsertunnel (timelapse)

Het is verleden tijd: te hoge vrachtwagens die zich klemrijden in het binnenste van de Velsertunnel. Het laagste punt ligt niet meer in het midden, maar bij de ingang van de tunnel. In deze timelapse is te zien hoe we de tunnelbeschermingsconstructie plaatsten.

De poortwachters – mei 2016. Als eerste in Nederland krijgt de Velsertunnel bescherming tegen rake klappen van vrachtwagens. Massieve betonnen balken bij de ingang van de tunnel. Beter bekend als: de poortwachters. Ze zorgen ervoor dat het laagste punt niet langer midden in de tunnel zit. Maar aan het begin. Als een te hoog voertuig zich straks klemrijdt, gebeurt dit bij de tunnelmond. Je komt de poortwachters pas tegen als je een hele reeks waarschuwingen hebt genegeerd. Het beste is om ze met rust te laten. Ze weten namelijk niet van wijken. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/velsertunnel.

Asfalt frezen in de Velsertunnel

In 2 weken werd het oorspronkelijke wegdek uit de Velsertunnel gehaald en gefreesd. We ruimden puin en daarna begonnen we aan de nieuwe installaties. Onderweg is onze frees wel een paar tanden kwijtgeraakt. Gelukkig hadden we nieuwe bij de hand.

Taaie tegenstander - april 2016 Onder het asfalt van de Velsertunnel ligt het oorspronkelijke wegdek: gewapend beton. Vroeger reden de auto's daar gewoon overheen. Nu halen we dat beton eruit, inclusief de wapening. Zo winnen we kostbare centimeters om de doorrijhoogte te vergroten. De constructie van de tunnelbuis zelf laten we ongemoeid. Maar de wapening in het oude wegdek is taai. Het is een gevecht om elke meter. Met 2 km/u kruipt de frees door de tunnel. Regelmatig moeten we hem stilzetten. Dan zit het staal vastgedraaid in de frees. Onze beitels sneuvelen bij bosjes. Per buis worstelen we 7 km op en neer. Tot het laatste staaldraad is verdwenen en de weg mooi glad. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat/velsertunnel

Vluchtdeuren zagen in de Velsertunnel

De Velsertunnel heeft nieuwe vluchtwegen, zodat mensen kunnen vluchten naar de andere tunnelbuis. Ook liggen de vluchtdeuren op kortere afstand van elkaar. Met een krachtige kettingzaag zaagden we 10 nieuwe deuren uit.

Kleine krachtpatser - mei 2016 De Velsertunnel krijgt compleet nieuwe vluchtwegen. In de oude tunnel liepen de vluchtwegen 5 verdiepingen omhoog. Dat wordt allemaal anders. Straks vlucht je na een incident naar de andere tunnelbuis. Daarom zagen we nieuwe dieren uit. De muur is van gewapend beton, een meter dik en spijkerhard. We gebruiken een speciale kettingzaag. Hij ziet er bescheiden uit, maar deze kleine krachtpatser gaat dwars door beton en staal. Na enkele uren is de deur mooi strak uitgezaagd. Met de shovel prikken we hem eruit. Achter de deuren richten we in totaal 5 veilige ruimtes in. En zo'n blok weegt 5 ton, zoveel als een volwassen olifant. Vanuit de veilige ruimtes kun je naar de andere tunnelbuis, als het verkeer daar weg is. Dat maakt vluchten simpeler en veiliger. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat/velsertunnel

Renovatie Velsertunnel: de plafondknabbelaar

Op 15 april 2015 gingen we aan de slag. Een van de eerste klussen was het vergroten van de doorrijhoogte.

Animatie reisinformatie tijdens afsluiting Velsertunnel

Animatie waarin wordt uitgelegd hoe je goed voorbereid op weg kunt gaan tijdens de 9 maanden afsluiting van de Velsertunnel. Check vooraf voor actuele routes en reistijden ijmondverkeer.nl. Plan je route van deur tot deur voor vertrek via www.here.com (niet via de app) of maps.google.com.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Vanaf vrijdagavond 15 april 2016 is de Velsertunnel 9 maanden dicht voor verkeer. We doen er alles aan de regio IJmond bereikbaar te houden tijdens de renovatie. Deze animatie laat zien welke maatregelen Rijkswaterstaat en samenwerkende wegbeheerders hiervoor nemen.

Verwijderen waterleiding

In het diepst van de Velsertunnel zijn de mensen van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint aan het werk om de renovatie in 2016 voor te bereiden. Met een helmcamera filmden ze hoe ze een oude, loze waterleiding van 800 meter lang uit de tunnel verwijderen.

Animatie renovatie Velsertunnel 2016

Renovatie Velsertunnel 2016 De Velsertunnel stamt uit 1957 en is de oudste snelwegtunnel van Nederland. Dagelijks rijden er 65.000 voertuigen doorheen. De tunnel is toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf april 2016 een grootscheepse renovatie uit. 

De Velsertunnel wordt van binnen helemaal vernieuwd, van de verlichting en het asfalt tot kabels, leidingen en camera's. Dit zijn de belangrijkste aanpassingen: Vluchten door de Velsertunnel wordt simpeler en veiliger. Om dit mogelijk te maken, bouwt Rijkswaterstaat tussen de twee tunnelbuizen vijf nieuwe, veilige ruimtes. Daar kunnen gevluchte weggebruikers veilig wachten tot het verkeer de andere tunnelbuis is uitgereden en hulpdiensten zijn gearriveerd. 

Daarnaast vergroot Rijkswaterstaat de doorrijhoogte met 12 centimeter. Dat zorgt voor minder verkeershinder door te hoge vrachtwagens. Een speciale beschermingsconstructie bij de tunnelmonden zorgt ervoor dat het laagste punt van de tunnel niet meer in het midden zit, maar aan het begin. Tot slot krijgt de Velsertunnel een compleet nieuw ventilatiesysteem. Ventilatoren boven de tunnelmonden blazen bij een brand de rook met de rijrichting mee naar buiten. Mensen die in de file aansluiten, komen zo niet in de rook te staan. Rijkswaterstaat brengt in totaal 21 nieuwe ventilatoren aan. 

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, worden de nieuwe systemen uitvoerig getest en het tunnelpersoneel opnieuw getraind. Vanaf 2017 gaat de compleet gerenoveerde tunnel weer open voor het verkeer.

Stuur door