Hinder en maatregelen

Het vervangen, vernieuwen en renoveren van de Van Brienenoordbrug (A16) veroorzaakt hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart. We nemen maatregelen om dit te beperken. Op deze pagina leest u daar meer over.

Hinder wegverkeer

Het werk aan de Van Brienenoordbrug is ingrijpend en zorgt voor hinder voor het wegverkeer. Die beperken we zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld door de werkzaamheden, zoals het vervangen van de boogbruggen en brugkleppen, in zomerperiodes uit te voeren. 

Daarnaast nemen we verkeersmaatregelen. Denk aan het omleiden van wegverkeer via de snelwegen A15, A12, A27 en andere snelwegen in West- en Midden-Nederland. Ook onderzoeken we of we effectief mobiliteitsmaatregelen kunnen inzetten, zoals tijdelijk meer en/of goedkoper openbaar vervoer.

Het (brom)fietsverkeer krijgt eveneens te maken met hinder. Daarom bereiden we ook voor fietsers en bromfietsers maatregelen voor.

Hinder voor de scheepvaart

De Nieuwe Maas bij Rotterdam is een van de drukste vaarroutes van Nederland. Daarom besteden we bij het opknappen van de Van Brienenoordbrug extra veel aandacht aan het beperken van hinder voor de scheepvaart. 

We onderzoeken welke alternatieve routes er zijn als de doorvaart tijdelijk, geheel of gedeeltelijk is gestremd. Omvaren kan bijvoorbeeld via de Oude Maas en de Noord.