A16: renovatie Van Brienenoordbrug

A16: renovatie Van Brienenoordbrug

Waarom

  • De westelijke boogbrug (tweede Van Brienenoordbrug) vertoont vermoeiingsverschijnselen door zwaar vrachtverkeer
  • De oostelijke boogbrug (eerste Van Brienenoordbrug) en aanbruggen van de eerste en tweede Van Brienenoordbrug zijn toe aan een grondige inspectie.
  • De systemen voor bediening, besturing en bewaking van de beweegbare delen van de bruggen zijn aan vernieuwing toe.
  • De beweegbare delen van de oostelijke brug moeten worden vernieuwd.

Hoe

versterken van de westelijke brug

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden voor de renovatie van de westelijke boogbrug starten medio 2020. Tijdens de werkzaamheden kan sprake zijn van grote hinder, vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van de uitvoering van de werkzaamheden, inclusief verkeersmaatregelen.

De werkzaamheden voor het vernieuwen van de oostelijke beweegbare brug en de systemen voor bediening, besturing, en bewaking starten medio 2021. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van grote hinder voor de hoge scheepvaart. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van de inkoop van de civiele werkzaamheden samen met de integratie van de 3B Bouwsteen. De impact van de mogelijk overige werkzaamheden, die voortkomen uit nog te houden inspecties, is nog niet bekend.

Wanneer

Gereed: eind 2021
Derde kwartaal 2020 Start werkzaamheden westelijke boogbrug
Tweede kwartaal 2021

Start werkzaamheden vernieuwen oostelijke beweegbare deel (twee vallen) en systemen voor bediening, besturing, en bewaking

Derde kwartaal 2021 Afronding werkzaamheden vernieuwen oostelijke beweegbare deel (twee vallen) en systemen voor bediening, besturing, en bewaking

Bekijk de planning en aanpak

Deze planning is onder voorbehoud, mede afhankelijk van andere werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug. 

Wat

De renovatie van de Van Brienenoordbrug is onderdeel van het project Renovatie Bruggen. Rijkswaterstaat knapt 14 bruggen op in 10 jaar tijd.

Nieuws

Meer nieuws

Onderliggende pagina's