A16: proefproject meetsysteem voor bandenpech bij vrachtwagens

A16: proefproject meetsysteem voor bandenpech bij vrachtwagens

Waarom

  • Bandenpech bij vrachtwagens veroorzaakt veel verkeershinder.
  • Door een nieuw meetpunt in te bouwen informeren wij transporteurs op tijd.
  • Zo zorgen we voor minder vertragingen en hinder op de wegen.

Hoe

inbouwen meetpunt tussen 's-Gravendeel en afrit Dordrecht

Wanneer

Afgerond: augustus 2020

Wat

De proef met het meetsysteem voor bandenspanning van vrachtauto’s wordt verlengd met 1 jaar. Het meetpunt ligt vanaf augustus 2019 voor de afslag ’s-Gravendeel. Het systeem meet afwijkingen in de bandenspanning van alle vrachtwagens die over de rechterrijstrook rijden. Bedrijven die voor deze proef de kentekens van hun voertuigen doorgeven aan Rijkswaterstaat, krijgen vanaf september 2019 automatisch bericht als een van hun passerende vrachtwagens een te lage bandenspanning heeft.

Privacy

De verkregen kentekengegevens van transportondernemingen worden alleen voor deze proef gebruikt. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd. De proef voldoet aan de nieuwe wetgeving voor privacy, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Aanmelden

Transportondernemers en trailerverhuurders die een melding willen ontvangen als een van hun passerende vrachtwagens een te lage bandenspanning heeft kunnen zich aanmelden via het contactformulier proef bandenmeetsysteem vrachtverkeer A16.

Onderliggende pagina's