Video's Suurhoffbrug

Video's Suurhoffbrug

Op deze pagina vindt u video's over de Suurhoffbrug (A15).

De Suurhoffbrug: Klaar voor de toekomst (zomer 2021)

In de zomer van 2021 hebben we de oude Suurhoffbrug grootschalig gerenoveerd. We hebben alle schades aan het rijdek gerepareerd en nieuwe dekplaten geplaatst. In deze video zie je hoe we de renovatie aanpakten en daarbij innovatief gebruik maakten van epoxy (lijm) en bouten.

A15 Suurhoffbrug - Klaar voor de toekomst Toen de Suurhoffbrug in de jaren 70 werd gebouwd, reden er slechts enkele vrachtwagens per dag. Tegenwoordig is de Suurhoffbrug de internationale toegangspoort tot de Maasvlakte. Er rijdt nu veel meer en zwaarder verkeer dan vroeger, waardoor er schades zijn ontstaan. In 2021 hebben we maatregelen genomen zodat de brug er de komende jaren weer tegenaan kan. We maakten een tweede brug en vervoerden die dwars door Rotterdam naar de Maasvlakte. Dankzij deze extra brug worden de lasten van het verkeer voortaan verdeeld over twee bruggen. Ook pakten we de oude brug grondig aan. We repareerden de schades en waar nodig vervingen we complete stukken staal. Daarna versterkten we het basculedeel, waar de brug vroeger open kon voor het scheepvaartverkeer. Dit beweegbare deel had in de loop der jaren het meest geleden van het zware verkeer. Voor de gebruikelijke versterkingswijze met hogesterktebeton was de Suurhoffbrug te licht. Daarom hebben we nieuwe, stalen platen in het rijdek geplaatst. Voor het eerst in Nederland zijn deze platen bevestigd met een combinatie van epoxy (lijm) en bouten. De nieuwe methode is ontwikkeld in samenwerking met ingenieursbureaus, de aannemer, TNO en TU Delft. Bram Buts, technisch manager renovatie Suurhoffbrug: 'De versterkingsmethode die we hier toepassen is echt een innovatie, een combinatie van lijmen en bouten. En daarmee is het ontzettend interessant om deze techniek ontwikkeld te hebben en ook direct toe te kunnen passen op deze brug. Het is een heel precies proces dat we doorlopen hebben. Allereerst moet de werkplek geheel schoon zijn. En daarvoor hebben we een tent over het basculedeel heen geplaatst, om inderdaad vocht- en stofvrij te kunnen werken. De platen die zijn vervolgens naar het werk toegebracht en op de brug aangebracht. De gaten die al in de versterkingsplaten zaten, hebben we doorgeboord, in de brug. En vervolgens hebben we de platen weer gelift, dus omhoog gebracht, om al het slijpsel eronder weer weg te kunnen halen. En vervolgens zijn de platen aan elkaar gelast. Dan hebben we daarna het meest kritische onderdeel van de operatie: de epoxy aanbrengen tussen de bestaande dekplaat en de versterkingsplaat. Op dat moment hebben we al het verkeer van de brug afgehaald, omdat er geen enkele trilling in de brug gebracht mocht worden. De bouten houden de versterkingsplaat en de bestaande dekplaat aan elkaar. En de lijm brengt de kracht over tussen deze twee platen. Niet alleen voor ons is het interessant om er mee bezig te zijn, met het ingenieursbureau, met TNO, met TU Delft. Maar je merkt ook dat de interesse vanuit Nederland en vanuit het buitenland groot is voor deze nieuwe, innovatieve versterkingsmethode.' De Suurhoffbrug kan er weer jaren tegenaan. In de toekomst komt hier een nieuwe brug. Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Renoveren? Lijm smeren! (juni 2021)

Een primeur: we renoveren de Suurhoffbrug in de A15 met een combinatie van superlijm en stalen bouten. Licht en eenvoudig, maar ook sterk en effectief! Projectmanager Jurgen Klein laat zien hoe we deze oplossing hebben bedacht én uitvoerig getest.

A15 Suurhoffbrug. Renoveren? Lijm smeren! De Suurhoffbrug in Rotterdam is de toegangspoort tot de Maasvlakte. Er rijdt veel meer en zwaarder verkeer dan tijdens de bouw was voorzien. In mei hebben we een tijdelijke brug geplaatst. Zo verdelen we straks de lasten van het verkeer. Nu gaan we eerst de oude brug renoveren en daarvoor gebruiken weÉ lijm! Jurgen Klein, projectmanager renovatie Suurhoffbrug: ÔJaÉ lijm! De Suurhoffbrug wordt de eerste brug in Nederland die we gaan renoveren met een combinatie van bouten en lijm. En vandaag doen we daarvoor een uitgebreide proef. We zijn hier bij staalbouwer Hollandia en we hebben hier een stukje Suurhoffbrug nagebouwd. We rijden hier met een zware vrachtauto overheen om het vrachtverkeer na te bootsen. Op die manier meten we alles goed door om onze modellen te testen. Hier heb ik een bout in handen waarmee we de versterkingsplaten aan het bestaande rijdek van de Suurhoffbrug vastmaken. Maar voor de Suurhoffbrug is er meer nodig. Daarom ontwikkelen we hier een hybride oplossing waarin we een combinatie maken van bouten en een epoxylijm die we tussen de versterkingsplaten aanbrengen. Dit is de eerste brug in Nederland waar we deze innovatie op deze manier toepassen. Daarom testen we alles uitgebreid. En uit eerdere tests is gebleken dat de gekozen epoxylijm zich goed verspreidt tussen de platen. Het idee van bouten en epoxy is bedacht door ons ingenieursbureau en wordt nu verder ontwikkeld met onze aannemer, TNO, TU Delft en andere betrokken partijen. Uit deze samenwerking komt nu dus een mooie innovatie voort. De test is geslaagd. De combinatie van bouten en epoxylijm houdt zich goed. We hopen natuurlijk dat we in de toekomst deze methode niet alleen bij de Suurhoffbrug, maar ook bij andere bruggen en viaducten toe kunnen passen.Õ Meer weten? www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Timelapse transport en plaatsing (mei 2021)

In deze prachtige timelapse in 4k-kwaliteit zie je Rotterdam en de plaatsing van de tijdelijke Suurhoffbrug vanuit een wel heel bijzonder perspectief.

Image title The journey of the Suurhoffbrug A timelapse through the Rotterdam city centre and port area A time-lapse shows us the departure of the temporary Suurhoffbrigde. It starts close to the Van Brienenoordbridge. It now passes the Van Brienenoordbridge. Van Brienenoordbrug May 10 - 02:40 Bright lights in the colors green and red are shining from bottom to the top of the bridge while it's sailing trough the Maas river. The bridge is slowly entering the city centre of Rotterdam. We pass the Koningshavenbridge de Hef. Koningshavenbrug De Hef May 10 - 03:40 Koninginnebrug May 10 - 03:40 Erasmusbrug May 10 - 03:50 After passing the Erasmusbridge, the bridge is moving towards the next passageway. The bridge is slowly leaving the city and is entering the industrial Maasvlakte. The typical orange lights from the Maasvlakte are reflecting in the clouds at night. Botlekbrug May 10 - 05:50 The sun is slowly coming up and morning light shines over the Maasvlakte. Hartelcomplex May 11 - 00:00 The bridge is entering the Hartelcomplex, its stand for the night. Twelve o'clock at night, the bridge is leaving its stand position at the Hartelcomplex. Boats are passing the sailing bridge. Harmsenbrug May 11 - 03:00 The sun is slowly coming up while arriving the temporary docking. Temporary docking May 11 - 04:50 Temporary docking May 13 - 12:00 Its twelve o'clock daytime and the bridge is sailing to its last position. The bridge sails trough a straight canal. Maasvlakte May 13 - 13:00 The bridge is arriving at the original Suurhoffbrug. Drone view is showing how the bridge is docking for the night. Turning May 15 - 02:00 A timelaps show's the turning of the floating bridge in 90 degrees. The industrial area of the Maasvlakte is lightning the sky. Jacking May 15 - 07:00 The bridge is in position. With a hydraulic system the bridge will be pumped up. Positioning May 15 - 18:00 When the right height is reached, the floating bridge will be placed on the anchor points of both waypoints. The bridge is slowly pushed down, so the anchor points of the bridge will be connected with the waypoints, on both sides of the water. Touchdown May 15 - 21:00 Drone view shows the bridge in position. Now the road is connected and the temporary Suurhoffbridge can technically be finished.

Plaatsing Suurhoffbrug in de A15: touchdown (mei 2021)

In het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2021 plaatsten we de tijdelijke boogbrug in de A15 naast de bestaande brug. Op zaterdagavond om 21.00 was het zover: de brug lag op z’n plek.

De laatste stap: touchdown Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Na een indrukwekkende reis over Nieuwe Maas, Oude Maas en Hartelkanaal volgt de laatste stap van de operatie van de tijdelijke Suurhoffbrug. De plaatsing van de tijdelijke Suurhoffbrug naast de bestaande brug in de A15. Eerst draaien we de brug dwars over het kanaal. Beeld: Groen verlichte tijdelijke Suurhoffbrug draait langzaam dwars over het kanaal. De 200 meter lange gigant wordt vervolgens langzaam 7 meter omhoog gevijzeld. Beeld: Een hefsysteem staat onder de brug op pontons. Hiervoor gebruiken we grote hydraulische pompen. Steeds wordt er een kratje bij geplaatst. Het vijzelen gaat door totdat de juiste hoogte is bereikt. Beeld: Dronebeeld van de opgevijzelde brug op een ponton. Het getij in het Hartelkanaal bepaalt uiteindelijk de timing van de klus. Bij precies de juiste waterstand beweegt de tijdelijke brug naar de A15. Beeld: De tijdelijke Suurhoffbrug wordt precies in de landhoofden gezet. De brug zakt beheerst op de landhoofden. Beeld: Het constructie team zorgt ervoor dat alles nauwkeurig verloopt. Dankzij de goede voorbereiding en het vakmanschap landt de brug op de millimeter nauwkeurig op z'n plek. Deze tijdelijke Suurhoffbrug ontlast de komende jaren de bestaande brug. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat 2021

Dit past maar net: de passage van de Harmsenbrug (mei 2021)

Na de tocht door nachtelijk Rotterdam ging het transport met de tijdelijke brug verder door het Hartelkanaal. Bij de Harmsenbrug was er aan beide kanten slechts enkele centimeters speling!

De passage van de Harmsenbrug Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Na de tocht door Rotterdam vaart de tijdelijke Suurhoffbrug vanaf het Hartelcomplex verder over het Hartelkanaal. Beeld: De verlichte brug verlaat het Hartelcomplex. Na het Hartelcomplex is er nog één brug te passeren. De Harmsenbrug bij Brielle. Beeld: De varende Suurhoffbrug nadert de Harmsenbrug Er is aan beide kanten slechts 4,5 centimeter speling tussen dekpijlers en de pontons. Om de doorvaart te garanderen, zijn de dukdalven en gordingen tijdelijk verwijderd. Langzaam en beheerst vaart het megatransport door de Harmsenbrug. Een sleepboot trekt de pontons vooruit. Het transport vaart door naar de Maasvlakte. Klaar om te worden geplaatst naast de Suurhoffbrug in de A15. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat 2021

Zo vaar je een boogbrug dwars door Rotterdam (mei 2021)

In de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei maakte de tijdelijke Suurhoffbrug een spectaculaire reis over het water dwars door Rotterdam. Dit is een compilatie van de oorspronkelijke livestream.

Een megatransport door de Rotterdamse nacht Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug We zien de voorbereidingen van de tijdelijke Suurhoffbrug op drijvende pontons. Een officieel startsein wordt gegeven namens de samenwerkingsgroep Stipt. Het is midden in de nacht. De brug wordt op pontons langzaam weg gevaren. De Van Brienenoordbrug is te zien waar de brug als eerste onderdoor zal varen. Drone beelden tonen een varend groen verlichte Suurhofbrug. De van Brienenoordbrug gaat langzaam open. Sleep boten duwen de pontons met daarop de tijdelijke Suurhoffbrug vooruit. Koningshavenbrug De Hef is vanuit de lucht te zien. Dit is de tweede passage. Hier opent ook de Koninginnebrug. De met diverse kleuren verlichte tijdelijke Suurhofbrug nadert te Erasmusbrug. Ook de Erasmusbrug gaat open. De voorste sleepboot is varend door de Maas via een timelaps te zien. De tijdelijk Suurhoffbrug vaart nu dwars door de Maasvlakte midden in de nacht. In de nacht verlichte turminals worden gepasseerd. Vroeg in de ochtend komt de tijdelijke Suurhoffbrug aan bij de Botlekbrug. Op een banner is te lezen: 'Samenwerken' wij aan de toegangspoort naar de Maasvlakte! Met maar 4 centimeter speling, vaart de tijdelijke Suurhoffbrug onder de Botlekbrug door. De tijdelijke Suurhoffbrug komt aan op het Hartelcomplex. Dit wordt zijn rustplaats om de volgende dag door te varen richting zijn eindbestemming bij de huidige Suurhoffbrug. Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Waarom een brug erbij? (mei 2021)

De tijdelijke Suurhoffbrug ligt naast de bestaande Suurhoffbrug om de levensduur van de verbinding te verlengen. In deze video legt Nicolette van den Berg, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat, uit hoe dit in z’n werk gaat.

Waarom een brug erbij? Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Nicolette van den Berg, omgevingsmanager, Rijkswaterstaat: ÔMijn naam is Nicolette van den Berg, lid van het projectteam dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de tijdelijke Suurhoffbrug. En ik ben verantwoordelijk voor de afstemming met de omgevingspartijen. En de communicatie naar het publiek. We staan hier bij de Suurhoffbrug. De Suurhoffbrug ligt in de A15 tussen het Botlekgebied en de Maasvlakte. Nabij Brielle en Oostvoorne. De brug is gebouwd begin jaren 70 en sinds die tijd is de hoeveelheid vrachtverkeer enorm toegenomen. En gaat er ook veel zwaarder verkeer over de brug dan waar die ooit op is berekend. En om de Maasvlakte nu, maar ook in de toekomst bereikbaar te houden, nemen we maatregelen. Om de bestaande brug te ontlasten, leggen we er eerst een tijdelijke brug naast. En op die wijze wordt het verkeer dat nu over de bestaande brug rijdt, verdeeld over twee bruggen. Het verkeer richting Maasvlakte straks over de bestaande brug. Het verkeer richting Rotterdam over de nieuwe tijdelijke brug. En op die wijze wordt de bestaande brug ontlast. Een andere maatregel die we nemen, is de renovatie van de bestaande brug. Dat doen we deze zomermaanden en dan ligt de tijdelijke brug er al. En zo kan het verkeer, een deel van het verkeer, langs de werkzaamheden worden geleid. Dankzij de aanleg van de tijdelijke brug en de renovatie van de bestaande brug, blijft deze belangrijke verbinding veilig beschikbaar.Õ Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Voorbereiding is het halve werk (mei 2021)

Een megaoperatie zoals het transport en plaatsing van de tijdelijke brug vereist een goede voorbereiding. Rijkswaterstaat-omgevingsadviseur Mario Mutsaers vertelt over onder andere de voorbereidingen bij de smalle passage van de Harmsenbrug.

Voorbereiding is het halve werk Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug [Beeldtitel: Voorbereiding is het halve werk Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug] Mario Mutsaers, omgevingsadviseur tijdelijke Suurhoffbrug, Rijkswaterstaat: ‘Mijn naam is Mario Mutsaers. Ik ben adviseur omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat. Ik ben medeverantwoordelijk voor het transport van de tijdelijke Suurhoffbrug van Krimpen aan den IJssel naar de Maasvlakte. We zijn al ruim een jaar het transport aan het voorbereiden. Want het is natuurlijk heel veel werk om zo’n knoepert van een brug helemaal van Krimpen hiernaartoe te brengen. We moeten rekening houden met een aantal dingen, zoals het tij, het weer, de wind. We moeten zeven bruggen passeren, dus daar moeten we goed naar kijken. We staan hier bij de Harmsenbrug. Dit is een van de zeven passages die we gaan uitvoeren. Zoals je ziet is het vrij smal. We hebben vrij weinig ruimte aan weerszijden. Maar om er zeker van te zijn dat de brug goed kan passeren hebben we duikers onder andere het water ingestuurd om onder water te voelen of daar geen obstakels zitten. We hebben de brug een aantal keer laten proefdraaien om te kijken en te meten of er boven ook voldoende ruimte is, en ook aan de zijkanten natuurlijk. Er is niet veel ruimte, maar de brug moet er tussendoor kunnen. Bij het plannen van het transport hebben we ook te maken met eb en vloed. We zitten hier in de Rotterdamse haven en daar kan het behoorlijk hard stromen. Bij het passeren van deze brug willen we eigenlijk ook zo min mogelijk stroming. Dus daarom doen we het hier op de kentering van het tij. Een ander berucht punt waar het behoorlijk hard kan spoken is de kruising tussen de Oude en de Nieuwe Maas. Ook daar doen we het op de kentering tussen eb en vloed want dan heb je de meeste controle om zo’n groot gevaarte de bocht om te krijgen. Een laatste belangrijke factor is de wind. Op basis van historische data heb je natuurlijk een bepaalde verwachting van hoe hard het gaat waaien. Maarja, goed, als het zover is dan kun je het weer gewoon niet controleren. Dus we zullen altijd enige mate van flexibiliteit hebben in de planning om de brug gewoon veilig te kunnen transporteren. Waar we ook nog rekening mee houden is de hinder van autoverkeer over de bruggen. Op de meeste bruggen gaat het gewoon goed want de brug kan er vrij snel tussendoor. Op een aantal plaatsen hebben we gewoon wat meer tijd nodig en gaan we de weg afsluiten en doen we dat op rustige momenten zodat het verkeer daar het minste hinder van heeft.’ [Beeldtitel: Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021]

De bouw van de tijdelijke Suurhoffbrug (mei 2021)

De tijdelijke Suurhoffbrug is gebouwd op de werf in Krimpen, om zo overlast bij de bestaande brug op de Maasvlakte te beperken. Ryan Derks van aannemerscombinatie Stipt vertelt hoe de tijdelijk brug precies is gebouwd en samengesteld.

De bouw van de brug Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Ryan Derks, projectleider bouw en transport tijdelijke Suurhoffbrug, Hollandia Infra: Ik ben Ryan Derks, projectleider bij Hollandia, verantwoordelijk voor de bouw en transport van de tijdelijke Suurhoffbrug. Achter mij zie je de tijdelijke Suurhoffbrug, nog voordat 'ie op de pontons gereden is. We hebben 'm op deze locatie samengesteld. We hebben er een jaar over gebouwd. We hebben de brug hier gebouwd, omdat op de Maasvlakte een hele complexe projectlocatie is. We zouden daar te veel overlast veroorzaken: bij de snelweg, vaarweg, kabels en leidingen en in de industrie en omgeving. Op deze locatie kunnen we de brug gewoon veilig en beheerst bouwen. Deze brug is in 4 delen samengesteld, op onze werf in Krimpen. We hebben deze 4 delen ook in Krimpen geconserveerd. En is op een ponton hierheen getransporteerd. En hier zijn deze delen aan elkaar gelast. De boog is ook gemaakt in Krimpen. En is met een bok hierheen getransporteerd en hier op de brugdelen geplaatst. We hebben in februari de middenboog geplaatst. Dat was een hijsactie van 300 ton. Daarna hebben we deze afgelast, de hangers geplaatst en de brug verder gereed gemaakt voor dit bijzondere transport. De load out van deze brug is een van de spannendste onderdelen. Deze brug zal met 2 sets hydraulische wagens op 2 pontons gereden worden over een set kleppen. Dat gaat een hele dag in beslag nemen. Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Bouwen op een postzegel (mei 2021)

Voordat de tijdelijke Suurhoffbrug op z’n plek werd gezet, is er lang gewerkt op de locatie op de Maasvlakte om te zorgen dat de tijdelijke brug straks goed aansluit op de A15. Peter Mathlener van aannemerscombinatie Stipt laat zien wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding.

Bouwen op een postzegel Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Peter Mathlener, omgevingsmanager, aannemerscombinatie Stipt: ‘Mijn naam is Peter Mathlener. Ik ben omgevingsmanager voor bouwcombinatie Stipt en dat wil zeggen dat ik het gezicht ben naar de buitenwereld voor dit project. Wij zijn eind 2019 gestart met de voorbereidingen voor de bouw van de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug die wordt gerealiseerd naast de bestaande Suurhoffbrug. We zijn hier bezig met de bouw van de landhoofden waar de tijdelijke brug uiteindelijk op komt te liggen. Wij zeggen wel eens dat we hier in een meterkast een groep moeten bijplaatsen zonder dat we de spanning eraf mogen halen. En dat op zich geeft al aan dat het een klus is die om veel vakkundigheid vraagt en om veilig werken. En aan de andere kant heb je hier te maken met veel infrastructuur eromheen: de vaarweg alleen al, de spoorlijn, de A15, de andere wegen en de kabels en leidingen niet te vergeten die hier liggen. Dat vraagt om veel afstemming met die partijen, om dat veilig en vakkundig te doen. En daarbij is het zo dat de ruimte, zoals je kunt zien, heel beperkt is. We bouwen op een postzegel. En als je hier met een hele grote funderingsmachine/een heimachine moet gaan staan om palen te maken, dat vraagt nogal wat logistieke afstemming. Met het aanvoeren en afvoeren en alle partijen die daar ook weer bij betrokken zijn. Je moet je wel voorstellen, straks ligt de brug hier afgemeerd langs de kade. Dan moet ‘ie vervolgens een draai gaan maken. Daarvoor moeten we even het gebied vrij maken van obstakels. Vervolgens kan ‘ie met zeg maar zijn kont over het maaiveld draaien. Dan varen we richting de bestaande brug. Daarna maakt ‘ie nog een slag van 7 meter omhoog. Om uiteindelijk boven de landhoofden uit te kunnen komen. En dan schuiven we hem heel beheerst boven die landhoofden. Waarna we ‘m afzetten op zijn definitieve steunpunten. En dan ligt ‘ie op z’n plek. Wij vinden natuurlijk de hele operatie spannend. We maken ons geen zorgen of de brug past. Daar zijn we van overtuigd. Maar het spannendste deel van deze operatie is toch wel dat stukje dat ‘ie nog 7 meter omhoog moet. Dat is spannend, omdat als je de hoogte in gaat, dan gaat het zwaartepunt wat omhoog. En dat geeft normaal wat minder stabiliteit. Dat hebben wij uiteraard helemaal berekend. En onze maatregel is dat wij met lieren de ponton sturen. De pontons liggen keurig haaks op de brug. En dan nog het laatste stukje invaren naar de landhoofden en het afzetten op de steunpunten. Dat is echt precisiewerk. Als ‘ie er eenmaal ligt, dan kunnen we ‘m nog niet direct in gebruik nemen. We moeten eerst de aansluitingen verzorgen naar het maaiveld. Daar moet alle asfalt op gedraaid worden. En als ‘ie in gebruik genomen is, kunnen we beginnen met de renovatie van de bestaande Suurhoffbrug deze zomer.’ Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

Het belang van de Suurhoffbrug voor de Maasvlakte (mei 2021)

De Maasvlakte is een belangrijke locatie voor de Nederlandse economie en voor de Nederlandse concurrentiepositie. Edwin Kotylak van de Rotterdamse havenbedrijvenvereniging Deltalinqs legt uit hoe belangrijk goede verbindingen zijn en waarom de Suurhoffbrug een essentiële schakel is.

Toegangspoort naar de Maasvlakte Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Edwin Kotylak, beleidsadviseur infrastructuur en bereikbaarheid, Deltalinqs: ‘Mijn naam is Edwin Kotylak en ik werk bij Deltalinqs. Wij vertegenwoordigen de belangen van zo’n 95% van de logistieke en industriële bedrijven in de Rotterdamse haven. We staan hier op de Maasvlakte, een heel belangrijke locatie voor de Nederlandse economie en voor onze concurrentiepositie. Als je iets in het buitenland bestelt, bijvoorbeeld overzees, dan is de kans groot dat je pakketje hier binnenkomt. Iedere dag komen talloze goederen hier binnen voor Nederland en de rest van Europa. Dat gaat via het spoor, via het water, maar natuurlijk ook via de weg. Daarom is de bereikbaarheid van de Maasvlakte en de doorstroming van goederen van groot belang. Dit hele havengebied is een aaneenschakeling van bruggen en tunnels en de Suurhoffbrug is daar een essentiële schakel in. Daarmee houden we de Maasvlakte bereikbaar en zorgen we ervoor dat je pakketje zo snel mogelijk bij je voordeur komt.’ Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

De passage van de Van Brienenoordbrug (mei 2021)

Bij het transport van de tijdelijke Suurhoffbrug door Rotterdam passeerden we de Van Brienenoordbrug. Projectmanager Roy Stroeve licht de plannen met deze brug toe.

A16 Van Brienenoordbrug Transport en plaatsing tijdelijke Suurhoffbrug Roy Stroeve, projectmanager renovatie A16 Van Brienenoordbrug, Rijkswaterstaat: ‘Ik ben Roy Stroeve en ik ben de projectmanager van dit fantastisch mooie project. Dat is de Van Brienenoordbrug. Het is de grootste boogbrug van Nederland en de drukste brug. Over een aantal jaren is deze brug toe aan groot onderhoud en dat gaan we doen door de brug te vervangen. We beginnen met de westboog, die gaan we vervangen door een nieuwe boogbrug. Vervolgens gaan we de oude westboog renoveren en gaan we ‘m weer maken als nieuw, zodat-ie weer 100 jaar meekan. Die vernieuwde brug gaan we hergebruiken voor de oostelijke kant. Vervolgens moet ook het beweegbare deel worden aangepakt. Dan hebben we het over de oostelijke kleppen die moeten worden vervangen. Net als de Suurhoffbrug zullen ook deze 2 bogen van de Van Brienenoordbrug moeten worden getransporteerd dwars door Rotterdam. Dat is een gigantische operatie en dat zal spectaculaire beelden opleveren.’ Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/suurhoffbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2021

A15 Suurhoffbrug: staalmeesters aan het werk (december 2020)

Hoe wordt de nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug (A15) gebouwd? Kijk mee met de staalmeesters!

A15 Suurhoffbrug Staalmeesters aan het werk Over de Suurhoffbrug tussen A15 en Maasvlakte rijdt veel meer en zwaarder verkeer dan bij de bouw begin jaren '70 was voorzien. In het voorjaar van 2021 komt er daarom een tijdelijke brug bij. Aannemerscombinatie Stipt werkt hard door om deze brug te realiseren. De tweede Suurhoffbrug krijgt de vorm van een boogbrug, opgebouwd uit vier dekdelen en vier boogdelen. De vakmensen van staalbouwer Hollandia fabriceren elk brugdeel afzonderlijk. Deze brugdelen gaan eerst naar een speciale voorbouwlocatie. Daar worden ze aan elkaar gemonteerd. De tweede Suurhoffbrug krijgt een totale lengte van 200 meter. In het voorjaar van 2021 is de brug gereed. We varen 'm dan in z'n geheel - dwars door Rotterdam - naar de Maasvlakte. Dankzij de tijdelijke, extra brug wordt het gewicht van het verkeer straks verdeeld over meer rijbanen. Zo blijft de verbinding tussen de Maasvlakte en de A15 voor iedereen veilig te gebruiken.