A12: werkzaamheden Galecopperbrug

A12: werkzaamheden Galecopperbrug (richting Arnhem)

Waarom

  • Rijkswaterstaat werkt van 26 september tot uiterlijk 8 november 2019 aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht in de richting van Arnhem.
  • De werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats, dus ook overdag.
  • We plaatsen nieuwe voegovergangen en opleggingen op een deel van de brug. De voegovergangen op de brug richting Den Haag hoeven nog niet te worden vervangen.
  • Dankzij de werkzaamheden kan verkeer ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug blijven rijden.

Meer doelen en resultaten

Hoe

plaatsen voegovergangen en opleggingen

Heb ik last van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden is er zeer ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Ring Utrecht, rond knooppunt Oudenrijn in de richting van Arnhem. De zeer ernstige hinder geldt met name voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de snelweg A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Om het verkeer over de A12 Galecopperbrug goed te doseren heeft Rijkswaterstaat afsluitingen en omleidingen ingesteld. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met minstens 30 minuten extra reistijd.

Meer over de hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: uiterlijk 8 november 2019
Maandag 14 oktober 21.00 uur (fase 2 van 2)
  • Parallelrijbaan A12 Galecopperbrug afgesloten voor verkeer vanuit A2 Amsterdam. Op de hoofdrijbaan blijft 1 rijstrook open voor doorgaand verkeer vanaf A2 Amsterdam.
  • Hoofdrijbaan A12 Galecopperbrug afgesloten voor verkeer vanuit A12 Den Haag richting Arnhem, doorgaand verkeer neemt dan de parallelrijbaan.
Uiterlijk vrijdagochtend 8 november

Alle werkzaamheden afgerond, afsluitingen en omleidingen opgeheven

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Nieuws

Meer nieuws

Zie ook