A12: werkzaamheden Galecopperbrug

A12: werkzaamheden Galecopperbrug (richting Arnhem)

Waarom

  • Rijkswaterstaat werkte van donderdag 26 september 21.00 uur tot zaterdag 2 november 2019 07.00 uur aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht in de richting van Arnhem.
  • We vervingen de voegovergangen en zes opleggingen onder de landhoofden.
  • Dankzij de werkzaamheden kan verkeer ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug blijven rijden.

Hoe

plaatsen voegovergangen en opleggingen

Werkzaamheden Galecopperbrug A12

We vervingen de voegovergangen en zes opleggingen van de zuidbrug (rijrichting Arnhem). Voegovergangen vangen het krimpen en uitzetten van het brugdek op. Opleggingen bevinden zich onder de brug en brengen de belasting van het verkeer over naar de pijlers en de fundering.

Door een combinatie van factoren kwamen de voegovergangen na de renovatie van 2013-2015 onder spanning te staan. Tijdens de renovatie bereikte het openliggende staal van de brug hoge temperaturen door zeer sterke zon. Ook werkten er in de brug zogeheten ingesloten krachten, die tot de renovatie niet zichtbaar waren. Hierdoor zette de brug anders uit dan verwacht. Hierdoor kreeg de brug meer ruimte om te bewegen en kwamen de voegovergangen onder druk te staan. De nieuwe voegovergangen en opleggingen zijn zo ontworpen dat deze de bewegingen van de Galecopperbrug op kunnen vangen. Zo blijft deze cruciale A12-verbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal veilig te gebruiken.

Wanneer

Gereed: project is afgerond

Video: werk aan A12 Galecopperbrug is gereed

Sinds zaterdag 2 november 07.00 is de weg weer open voor alle verkeer. In deze video ziet u hoe de aannemer de werkzaamheden uitvoerde.

A12 Gelecopperbrug Zaterdagochtend 2 november 07.00 uur rijrichting Arnhem weer open Het onderhoudswerk aan de Galecopperbrug is bijna klaar. Zoals verwacht zorgden de werkzaamheden voor heel vee hinder. Terwijl u sliep, werkte of in de file stond, hebben wij 24/7 voor u doorgewerkt. Het werk verliep voorspoedig. Wel was het beton van de brug taaier dan we dachten. Door de inzet van meer en ander materieel, konden we de verloren tijd weer inlopen. In totaal heeft de zuidbrug nu 8 van deze nieuwe voegdelen. Het inhijsen was een heel precieze klus. De nieuwe voegconstructie is speciaal ontworpen voor de Galecopperbrug. Ook het asfalt sluit werken mooi aan. Zo kunnen meer dan 200.000 voertuigen per dag, veilig over de A12 Utrecht en de Galecopperbrug blijven rijden. Bedankt! Voegovergangen A12 Galecopperbrug www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug. Een productie van Rijkswaterstaat 2019.

Video: nachtelijke werkzaamheden A12 Galecopperbrug

We werkten 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan de A12 Galecopperbrug. Maar hoe pakten we dat aan? Dat ziet u in onderstaande video. Hierin ziet u onder meer hoe we een deel van de hoofdrijbaan asfalteerden, nadat de voegovergangen zijn geplaatst.

A12 Galecopperbrug. Vervanging voegovergangen. Boris Burg, ontwerper - KWS: We zijn, zoals je ziet, nu in het holst van de nacht aan het werk. Doel is eigenlijk, doordat we 24 uur per dag doorwerken hier de hinder voor de weggebruiker te beperken. Dit doen we door het inzetten van verschillende ploegen. Hierdoor kunnen we het werk veilig en verantwoord uitvoeren. Momenteel werken we als een hecht team samen. Iedereen weet eigenlijk wel als er ergens een uitdaging is hoe we die kunnen oplossen en wie die daar gelijk voor moet bellen. Dat helpt allemaal wel mee dat je op planning kan blijven lopen. De ploeg hier achter ons is bezig met de asfaltlaag aan te brengen. Deze werken toe een uurtje of 5 door. Daarna moet het asfalt afkoelen en kan de belijning erop en kan het verkeer er spoedig weer overheen rijden. Voegovergangen A12 Galecopperbrug: www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug Een productie van Rijkswaterstaat ©2019

Video: plaatsen voegovergangen A12 Galecopperbrug

De zuidbrug van de Galecopperbrug in de snelweg A12 kreeg nieuwe voegovergangen. In deze video ziet u hoe we de voegovergangen op hun plek legden.

A12 Galecopperbrug Vervanging voegovergangen We werken 24 uur per dag op de A12 Galecopperbrug bij Utrecht. De zuidbrug krijgt nieuwe voegovergangen. De eerste voegovergang is inmiddels succesvol geplaatst. Eén voegovergang bestaat uit 4 delen. Elk deel is 10 meter lang en weegt 10.000 kilo. De hele constructie is speciaal ontworpen voor de bewegingen van de Galecopperbrug. Zo kunnen weggebruikers hier ook in de toekomst veilig en comfortabel over de A12 blijven rijden. Voegovergangen A12 Galecopperbrug www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug

Nieuws

Meer nieuws

Onderliggende pagina's