A12: werkzaamheden Galecopperbrug

A12: werkzaamheden Galecopperbrug (richting Arnhem)

Waarom

  • Rijkswaterstaat werkte van 26 september tot zaterdag 2 november 2019 07.00 uur aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht in de richting van Arnhem.
  • We vervingen de voegovergangen en (tot 11 november) de opleggingen onder de brug
  • Dankzij de werkzaamheden kan verkeer ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug blijven rijden.

Meer doelen en resultaten

Hoe

plaatsen voegovergangen en opleggingen

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden die zeer ernstige verkeershinder veroorzaakten, zijn inmiddels afgerond. Tot maandag 11 november 2019 05.00 uur vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens avond- en nachtafsluitingen, waarbij het verkeer lokaal wordt omgeleid. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode 6 zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Meer over de hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: zaterdag 2 november 2019 07.00 uur

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Video: werk aan A12 Galecopperbrug is gereed

Sinds zaterdag 2 november 07.00 is de weg weer open voor alle verkeer. In deze video ziet u hoe de aannemer de werkzaamheden heeft uitgevoerd.

A12 Gelecopperbrug Zaterdagochtend 2 november 07.00 uur rijrichting Arnhem weer open Het onderhoudswerk aan de Galecopperbrug is bijna klaar. Zoals verwacht zorgden de werkzaamheden voor heel vee hinder. Terwijl u sliep, werkte of in de file stond, hebben wij 24/7 voor u doorgewerkt. Het werk verliep voorspoedig. Wel was het beton van de brug taaier dan we dachten. Door de inzet van meer en ander materieel, konden we de verloren tijd weer inlopen. In totaal heeft de zuidbrug nu 8 van deze nieuwe voegdelen. Het inhijsen was een heel precieze klus. De nieuwe voegconstructie is speciaal ontworpen voor de Galecopperbrug. Ook het asfalt sluit werken mooi aan. Zo kunnen meer dan 200.000 voertuigen per dag, veilig over de A12 Utrecht en de Galecopperbrug blijven rijden. Bedankt! Voegovergangen A12 Galecopperbrug www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug. Een productie van Rijkswaterstaat 2019.

Meer video's over de Galecopperbrug

Nieuws

Meer nieuws