A12: weekendafsluiting Den Haag - Gouda

onderliggende pagina's

A12: weekendafsluiting Den Haag - Gouda

Waarom

  • Over de A12 tussen Bleiswijk en Zoetermeer komt een viaduct voor fietsers, voetgangers en een halte voor RandstadRail.
  • Gemeente Zoetermeer plaatst de betonnen liggers voor het viaduct over de snelweg.
  • Om veilig te kunnen werken, gaat de A12 eind augustus een weekend dicht in beide richtingen.

Hoe

31
betonnen liggers plaatsen
regulier onderhoud

Heb ik last van de werkzaamheden?

Ja, de A12 gaat in beide richtingen dicht tussen Zoetermeer (7) en Bleiswijk (8). Weggebruikers vanuit Den Haag naar Gouda/Utrecht kunnen omrijden via de A4/N11 of de A13/A20. Verkeer uit Gouda/Utrecht richting Den Haag rijdt om via de A20/A13 of de N11/A4. Voor bestemmingsverkeer voor Zoetermeer en Bleiswijk blijft vanuit Gouda 1 rijstrook op de A12 open.

Houd rekening met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd. Digitale tekstkarren en borden boven de weg geven actuele verkeersinformatie over de snelste omleidingsroute.

Wanneer

Gereed: 21 augustus 2017

Bekijk de volledige planning

Documenten

Factsheet verkeershinder A12 Den Haag - Gouda
Afsluitingen en omleidingen 18 tot en met 21 augustus 2017 pdf 757 kB / juni 2017

Samenwerking

Tijdens de weekendafsluiting plaatst aannemer VOBI B.V. in opdracht van de gemeente Zoetermeer liggers voor het viaduct over de A12. Aan de zuidkant van het viaduct, waarop fietsers, voetgangers en een halte voor RandstadRail een plek krijgen, komt het treinstation Lansingerland-Zoetermeer. Aan beide kanten komen bushaltes en een P+R-terrein met in totaal plek voor 700 auto’s. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Rijkswaterstaat is als wegbeheerder van de A12 betrokken bij het voorbereiden en in goede banen leiden van de afsluitingen en omleidingen.

Nieuws

Stuur door

onderliggende pagina's