Planning en aanpak

Het is belangrijk dat de A12 aan de kwaliteitsnormen blijft voldoen. Daarom vervangen we onder andere het asfalt en de technische installaties op de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord voor nieuw stil asfalt. Lees hier onze planning en aanpak.

Gereed: 5 oktober 2020
28-31 augustus 2020 Afsluiting van knooppunt Grijsoord tot aan aansluiting Knooppunt Maanderbroek in de richting van Utrecht
4-7 september 2020 Afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem. Omklappen Poortwachter in de richting Arnhem
11-14 september 2020

Afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem

25-28 september 2020 Afsluiting van Veenendaal-West tot aan knooppunt Maanderbroek in de richting van Arnhem
2-5 oktober 2020 Afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan afrit Veenendaal-West in de richting van Utrecht

Deze planning is onder voorbehoud.

Werkzaamheden in deeltrajecten

Het groot onderhoud is opgesplitst in deeltrajecten, zodat niet beide richtingen van de A12 tegelijkertijd zijn afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats in 5 verschillende weekenden. Ieder weekend is een deel van het traject aan de beurt; dat betekent dat het verkeer in ofwel de richting Utrecht ofwel de richting Arnhem te maken krijgt met een afgesloten wegvak.

Reconstructie Poortwachter

In de 2e weekendafsluiting wordt ook de op- en afrit bij de aansluiting met de Poortwachter ‘omgeklapt’. De op- en afrit worden gespiegeld en aan de andere kant van de weg gelegd. Dit is nodig om straks de Parklaan via het kruispunt bij de Poortwachter aan te laten sluiten op de A12. Dit maakt onderdeel uit van het project Parklaan van de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie op de website Parklaan Ede.