A10: groot onderhoud A10 West

onderliggende pagina's

A10: groot onderhoud A10 West

Waarom

  • De ring rond Amsterdam, tussen de Haarlemmerweg en knooppunt De Nieuwe Meer (A10 West), is na 16 jaar toe aan groot onderhoud.
  • We voeren het werk een jaar eerder uit, om voorbereid te zijn op andere grote wegwerkzaamheden in de regio.
  • Zo kan de A10 West extra verkeer opvangen en gaat de weg weer jaren mee.

Alle doelen en resultaten

Hoe

vervangen asfalt, voegen, matrixborden en verbeteren regenwaterafvoer

Heb ik last van de werkzaamheden?

Ja, er is hinder. Weggebruikers krijgen van maandag 24 juli tot maandag 4 september 2017 te maken met afsluitingen en omleidingen. De A10 West is eerst 3 weken afgesloten in zuidelijke richting (buitenring). Daarna is de weg in noordelijke richting (binnenring) 3 weken dicht. De wegen onder en over de A10 West blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord.

Alles over hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: 4 september 2017
24 juli-13 augustus 2017 A10 West dicht in zuidelijke richting (buitenring) vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer, inclusief de op- en afritten en parallelwegen.
14 augustus-4 september 2017 A10 West dicht in noordelijke richting (binnenring) vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg (S102), inclusief de op- en afritten en parallelwegen.
4 september 2017 De A10 West is vóór de ochtendspits weer open.

Bekijk de volledige planning

Animatie groot onderhoud A10 West zomer 2017

Deze zomervakantie gaat de A10 West in groot onderhoud. De weg sluit eerst drie weken in zuidelijke richting en dan drie weken in noordelijke richting. Van 24 juli tot en met 13 augustus is de A10 afgesloten vanaf de Basisweg S102 tot knooppunt De Nieuwe Meer. Je rijdt dan om via de A10 of via de A5, A9 en A4. Van 14 augustus tot 4 september is de A10 afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg S102. Je rijdt dan om via de A10 of de A4, A9 en A5. In zes weken brengen we de A10 West in topconditie. We vernieuwen we het asfalt en de voegen bij bruggen en viaducten, vervangen matrixborden en verbeteren de afvoer van regenwater. De verkeershinder kan stevig zijn, vooral in de spits. Vermijd, als je de mogelijkheid hebt, tussen 24 juli en 4 september de A10 West. Kan dat niet, reis dan buiten de spits en houd rekening met extra reistijd van een half uur. De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de bereikbaarheid van Amsterdam. Na het werk in deze zomer, kan de A10 West er weer tien jaar tegenaan. Meer weten? Kijk op rijkswaterstaat.nl/a10west of facebook.com/a10west.

Documenten

Groot onderhoud A10 west
Uitleg over het groot onderhoud op de A10 west pdf 698 kB / juli 2017
Factsheet omleidingsroutes A10 West
Overzicht van omleidingen tijdens het groot onderhoud op de A10 West pdf 772 kB / juni 2017

Alle documenten

Vraag en antwoord

Wat gaat er gebeuren op de A10 West?

Rijkswaterstaat vervangt tussen 24 juli en 4 september het asfalt op de hoofdrijbaan en op alle op- en afritten en parallel gelegen wegen. Naast het asfalteren vernieuwen we tientallen voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten. Ook vervangen we de matrixborden en het hele systeem van lussen, camera’s en wegkantstations dat erachter zit. Tot slot verbeteren we de afvoer van het regenwater. Na de werkzaamheden heeft de A10 West de komende 10 jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Waarom is groot onderhoud nodig?

Voor de doorstroming en veiligheid is het nodig dat wegen goed onderhouden worden. Zeker een veelgebruikte route als de A10. Het is alweer 16 jaar geleden dat dit deel van de ring grondig is aangepakt. De werkzaamheden stonden eigenlijk gepland voor volgend jaar, maar we voeren het nu een jaar eerder uit. Dit om er zeker van te zijn dat de veelgebruikte route in topconditie is als de werkzaamheden starten bij de N200 en voor de verbreding van de A10 Zuid.

Toon alle vragen

Nieuws

Meer nieuws

Op de hoogte blijven

Volg dit project:

Stuur door