A10: groot onderhoud A10 West

onderliggende pagina's

A10: groot onderhoud A10 West

Waarom

  • De ring rond Amsterdam, tussen de Haarlemmerweg en knooppunt De Nieuwe Meer (A10 West), was na 16 jaar toe aan groot onderhoud.
  • We voerden het werk een jaar eerder uit, om voorbereid te zijn op andere grote wegwerkzaamheden in de regio.
  • Zo kan de A10 West extra verkeer opvangen en gaat de weg weer jaren mee.

Hoe

vervangen asfalt, voegen, matrixborden en verbeteren regenwaterafvoer

Wat is er gebeurd?

De A10 West was na 16 jaar toe aan grondig onderhoud. Dit onderhoud was gepland voor 2018, maar is in 2017 uitgevoerd om de werkzaamheden aan de N200 en de verbreding van de A10 Zuid niet in de weg te zitten. Tussen 24 juli en 2 september 2017 hebben we het asfalt op de hoofdrijbaan, op alle op- en afritten en parallel gelegen wegen vervangen. Hiernaast vernieuwden we tientallen voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten. Ook vervingen we de matrixborden en het hele systeem van lussen, camera’s en wegkantstations dat erachter zit. Tot slot verbeterden we de afvoer van het regenwater. Na deze werkzaamheden heeft de A10 West de komende 10 jaar geen onderhoud meer nodig. Uiteindelijk is de weg 2 dagen eerder dan gepland opengegaan.

Wanneer

Gereed: 2 september 2017

Animatie groot onderhoud A10 West zomer 2017

Deze zomervakantie gaat de A10 West in groot onderhoud. De weg sluit eerst drie weken in zuidelijke richting en dan drie weken in noordelijke richting. Van 24 juli tot en met 13 augustus is de A10 afgesloten vanaf de Basisweg S102 tot knooppunt De Nieuwe Meer. Je rijdt dan om via de A10 of via de A5, A9 en A4. Van 14 augustus tot 4 september is de A10 afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg S102. Je rijdt dan om via de A10 of de A4, A9 en A5. In zes weken brengen we de A10 West in topconditie. We vernieuwen we het asfalt en de voegen bij bruggen en viaducten, vervangen matrixborden en verbeteren de afvoer van regenwater. De verkeershinder kan stevig zijn, vooral in de spits. Vermijd, als je de mogelijkheid hebt, tussen 24 juli en 4 september de A10 West. Kan dat niet, reis dan buiten de spits en houd rekening met extra reistijd van een half uur. De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de bereikbaarheid van Amsterdam. Na het werk in deze zomer, kan de A10 West er weer tien jaar tegenaan. Meer weten? Kijk op rijkswaterstaat.nl/a10west of facebook.com/a10west.

onderliggende pagina's