04 Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Werkzaamheden

  1. Het gebied waar de oude A1 heeft gelegen, richten we in overleg met de Dienst Landelijk Gebied en de gemeente Diemen groen in. Ook op andere plekken past Rijkswaterstaat de weg zorgvuldig in het landschap in. We compenseren aangetaste natuur.

  2. Een aparte tunnel heeft lange op- en afritten nodig. Hierdoor zouden automobilisten een stuk moeten omrijden. Ook is de bouw van een aparte tunnel op deze locatie veel duurder dan een brug. Daarom een nieuwe brug aangelegd.

  3. Het werk op dit traject is als DBFM-contract gegund aan de bouwcombinatie SAAone. Deze bestaat uit de aannemers VolkerWessels, Boskalis, Hochtief. Naast de aannemers maakt DIF als financierder onderdeel uit van de combinatie.

Overige vragen

  1. Om veilig te kunnen werken, is de snelheid aangepast van 100 of 120 km/h tussen 06.00 uur en 19.00 uur naar 100 km/h gedurende de hele dag, ook op de parallelrijbaan. Daarnaast geldt er 24 uur per dag een vrachtwageninhaalverbod.

  2. De A1/A6 is aanbesteed als DBFM (Design, Built, Finance en Maintain)-contract. Dit betekent dat de aannemer de weg ontwerpt, bouwt en financiert, waarna hij deze voor een periode van 25 jaar onderhoudt.