Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Duurzaam bouwen aan de snelweg A6 bij Almere

Bij de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost werkt Rijkswaterstaat zoveel mogelijk circulair. Dit doen we door grondstoffen en materialen te hergebruiken en door de inzet van duurzame energie. Ook komt er een zonnepanelenveld in knooppunt Almere.

Botlekbrug dicht voor fietsers en voetgangers

De verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers bij de Botlekbrug (A15) is vanaf 24 december 2018 tot en met 15 april 2019 dicht. De verbinding wordt afgesloten om ruimte te maken voor de werkzaamheden. De omleiding loopt via de Spijkenisserbrug.

Interview over werkzaamheden N3: nu hinder, straks profijt

De komende jaren gaat er in de regio Drechtsteden een boel veranderen. Zo staat onder andere het groot onderhoud aan de autoweg N3 en de renovatie van de Wantijbrug op de rol. Volgens omgevingsmanager André zorgt dit voor forse hinder.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen