Bijzondere dieren en planten IJsselmeergebied

Bijzondere dieren en planten IJsselmeergebied

Voor bijzondere planten en dieren hoef je niet ver van huis te gaan. Het IJsselmeergebied is namelijk een natuurgebied van wereldformaat.

Het IJsselmeergebied is het grootste zoetwaterbekken in West-Europa. Veel dieren en planten leven in dit natuurgebied. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om de waterkwaliteit en de ecologie in het gebied te verbeteren. Deze maatregelen komen voort uit Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water.

Tasty Five IJsselmeergebied

Dit voorjaar maakte je kennis met de Big Five van het IJsselmeergebied. Deze dieren kunnen niet overleven zonder voedsel, dus duiken we nu dieper in het voedselweb. We stellen je graag de Tasty Five voor.

Big Five IJsselmeergebied

In het voorjaar van 2018 stelden tijdens de Week van ons Water de Big Five van het IJsselmeergebied zich aan je voor.

De Big Five bestaat uit vijf bijzondere dieren. De reden dat zij hier wonen is dat het beter gaat met de waterkwaliteit en de ecologie in het IJsselmeergebied. Zie je een van de vijf bijzondere dieren in het echt? Meld het dan op de website Waarneming.

IJsselmeer memory

Kan jij ook geen genoeg krijgen van de quaggamossel of de grote karekiet? Speel dan nu ons IJsselmeer memoryspel over de Big en Tasty (PDF, 11 MB) en leer de dieren en planten in het IJsselmeergebied nog beter kennen.