Mobiel verkeersleider Jos

Jos

Mobiel verkeersleider Jos

Als mobiel verkeersleider zorg ik samen met mijn collega’s voor het vlot, veilig en milieuvriendelijk afhandelen van het scheepvaartverkeer.

Jos

Het beheergebied waarin ik werk bestaat o.a. uit de rivieren de Waal, de Lek, het Pannerdensch kanaal en de Neder-Rijn.

Veelzijdig werk

Het werk dat we doen is veelzijdig. We controleren en handhaven schepen op juiste documenten, vaartijden, bemanningssterkte en uitrusting. Dit doen we voor zowel de beroeps- als de recreatievaart. Waar nodig hebben we de mogelijkheid om proces-verbaal op te maken.

Samen met andere hulpdiensten handelen we incidenten af en begeleiden we het scheepvaartverkeer

We peilen de waterstanden op de rivier en stellen de minst gepeilde diepte vast. Zo weet de schipper hoeveel lading geladen kan worden. Ook zorgen we ervoor dat het areaal (o.a. vaarwegmeubilair, zoals boeien en verlichting) netjes op orde blijft. Samen met politie, brandweer en andere hulpdiensten handelen we incidenten af en begeleiden we het scheepvaartverkeer.

Beroepsvaarder

Voordat ik bij Rijkswaterstaat ben gaan werken, heb ik ruim 20 jaar beroepsmatig gevaren. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in mijn werk als mobiel verkeersleider.

Blogs van Mobiel verkeersleider Jos

Mobiel verkeersleider Jos

Brugspringer in veiligheid gebracht

Mobiel verkeersleider Jos vaart op de RWS57 en begint zijn dagelijkse patrouilletrip met het peilen van de waterstanden van stuw- en sluizencomplex Hagestein. Maar 10 minuten voor aankomst bij de sluis krijgen ze een melding van Verkeerspost Nijmegen. Een persoon wil van de brug bij Vianen springen.

Alle blogs van mobiel verkeersleiders