Gezagvoerder Arco

Gezagvoerder Arco

Als gezagvoerder bij Rijkswaterstaat ben ik verantwoordelijk voor een veilige vaart en veilige werkwijze aan boord van onze patrouillevaartuigen. Het ondersteunen van de mobiel verkeersleider hoort daar ook bij. Aan boord zijn wij als team een nautische duizendpoot.

Daarnaast ben ik beherend gezagvoerder van de RWS 71 en zorg ik er voor dat het vaartuig in topconditie is.

Aan boord zijn wij als team een nautische duizendpoot

Het mooiste werkgebied van Nederland

Mijn standplaats is Duivelseiland in Dordrecht. Dit ligt centraal in ons beheergebied, dat ongeveer 275 km aan vaarweg beslaat. Persoonlijk vind ik dit het mooiste werkgebied van Nederland omdat het zeer divers en dynamisch is.

Geen dag is hetzelfde

Tijdens mijn werk kom ik voor allerlei situaties te staan. Geen dag is het zelfde. Van hele leuke en mooie dingen tot hele nare en trieste, ik heb het allemaal eens meegemaakt. En juist dat maakt mijn werk zo uitdagend.

Blogs van Gezagvoerder Arco

Gezagsvoerder Arco

Een ongewone vangst

Gezagsvoerder Arco vaart met zijn collega op de RWS 21. Aan het einde van hun dienst krijgen ze een melding binnen dat een man in beschonken toestand met zijn zeilboot Dordrecht is uitgevaren. Ze vinden de zeilboot uiteindelijk stuurloos, zonder iemand aan boord. Twee vissers aan boord van een ander jacht roepen om hulp.

Gezagsvoerder Arco

Brand met impact

Gezagsvoerder Arco blikt terug op 5 januari 2011, de dag dat er een enorme brand woedde bij Chemie-Pack in Moerdijk. Iedere keer als hij met de RWS 71 langs Moerdijk vaart, denkt hij nog altijd terug aan die gebeurtenis. Waarbij ze tijdens de nachtdienst ook aan hun eigen veiligheid moesten denken.

Alle blogs van mobiel verkeersleiders