Waterexpert Carola van Gelder

Waterexpert Carola van Gelder

Opgegroeid met al het moois van het Waddengebied, zat het gevoel van wind, water en golven al vroeg in me. Ik ben opgeleid als fysisch geograaf in Amsterdam en via een waterschap bij Rijkswaterstaat terechtgekomen. Daar zag ik wat een rijke geschiedenis ons land heeft in kustbeheer.

Zandmotor

Sinds 2012 ben ik projectmanager van de Zandmotor. Een aangelegd schiereiland dat de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen op een natuurlijke wijze laat aangroeien. Een uniek voorbeeld van kustbescherming door te bouwen met natuur. Behalve op kantoor ben ik af en toe ook op de Zandmotor zelf te vinden. En dan prijs ik me gelukkig met zo’n baan!

Hoe houden we de kust veilig als de zeespiegel stijgt?

Alle opgedane kennis bij de Zandmotor en andere kustprojecten zetten we in bij kustbeheer voor de lange termijn. Nu is onze kust veilig maar hoe behouden we dat als de zeespiegel stijgt? Samen met een team kustexperts onderzoek ik als projectmanager van Kustgenese 2.0 hoe, waar, wanneer en met hoeveel zand we Nederland ook in de toekomst kunnen beschermen. Zonder zand geen Nederland!


Blogs van Waterexpert Carola van Gelder

Blog