03 Icoon Afsluitdijk

onderliggende pagina's

Icoon Afsluitdijk

Rijkswaterstaat versterkt de Afsluitdijk de komende jaren om Nederland ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen. Rijk en regio hebben deze gelegenheid aangegrepen om ook andere initiatieven de ruimte te geven. Op en rond de Afsluitdijk worden projecten ontwikkeld op het gebied van recreatie en toerisme, natuurontwikkeling en duurzame energie.

Project Icoon Afsluitdijk

Aan ontwerper Daan Roosegaarde is gevraagd een bijdrage te leveren aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. De ontwerpen benadrukken de cultuurhistorische waarde van de Afsluitdijk en dragen bij aan de waarde van de dijk als (internationaal) visitekaartje voor de Nederlandse waterbouw, cultuur en innovatie. Met een subtiele laag die licht en duisternis en verleden en toekomst met elkaar verbindt, versterkt Roosegaarde de schoonheid van de dijk en maakt hij nieuwe koppelingen tussen mens en landschap.

Over Daan Roosegaarde

Ontwerper en innovator Daan Roosegaarde (1979) staat internationaal bekend om zijn sociale ontwerpen. Met zijn team van designers en engineers te Studio Roosegaarde werkt hij aan ontwerpen die de relatie tussen mens en ruimte verbeteren. Roosegaarde heeft diverse internationale awards gewonnen in de design- en kunstwereld en is onder meer tentoongesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam, Tate Modern in London en openbare ruimtes over de hele wereld. Interactie, innovatie en schoonheid staan centraal in wat hij omschrijft als "techno-poëzie".

Trailer Afsluitdijk Studio Roosegaarde

Meer informatie

Wilt u meer weten over Icoon Afsluitdijk? Kijk dan op de website van de Afsluitdijk.