Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  1. De renovatie is in voorbereiding. De uitvoering daarvan is gepland in 2023/2024.

    • aanmelden: sms sbrug aan naar 3669 
    • afmelden: sms sbrug stop naar 3669

  2. We doen ons uiterste best om storingen aan bruggen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom voeren we regelmatig onderhoud uit. Omdat de Spijkenisserbrug zo vaak open en dicht gaat, is het onderhoud aan deze brug zeer intensief. Tijdens ieder onderhoud voeren we ook tests uit en inspecteren we of onderdelen vervangen moeten worden.

  3. De Spijkenisserbrug kent al een zogenoemd spitsregime in de ochtend en avondspits. Met uitzondering van zeevaart die op getij vaart. De eerste draaiing voor recreatieve zeiljachten is op werkdagen vanaf 08.30 uur en dan verder telkens om het uur tot 15.30 uur.

  4. Voor recreatieve jachten is de brug al dicht tijdens de spits. Voor de beroepsvaart gaat de brug wel open tijdens de spits als zij in verband met het getij binnen de spitstijd langs de brug moet.

  5. Veiligheid gaat bij Rijkswaterstaat boven alles. Tijdens de laatste storing bleek lokale bediening om veiligheidsredenen niet direct mogelijk. In verband met de lange aanrijtijd van de weginspecteurs die het verkeer kunnen regelen zijn met beide gemeenten (Nissewaard en Rotterdam) afspraken gemaakt over de inzet van verkeersregelaars. Dit beperkt de duur van de storing.