Doelen en resultaten

Doelen en resultaten

Rijkswaterstaat bereidt zich voor op een besluit over de toekomst van vuurtoren Lange Jaap. Participatie staat daarbij centraal. De komende weken zullen we verschillende scenario's verkennen en uitwerken.

Samen de toekomst bepalen

Samen met betrokken partijen en deskundigen doen we er alles aan om Lange Jaap te laten voortbestaan. Dit monument speelt een belangrijke rol in de geschiedenis en in het leven van de mensen in Den Helder en omgeving. Wij begrijpen hoe belangrijk dat is. Daarom gaan we namens de minister in gesprek met omwonenden, gebruikers van de vuurtoren, de gemeente Den Helder en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zo willen we tot een oplossing komen waar iedereen achter kan staan.

Wanneer

Aanpak: nog niet bekend
21 december 2021

Informatiebijeenkomst vuurtoren Lange Jaap

December 2021 tot januari 2022

Toetsing van ideeën

Half januari 2022

Uitslag toetsing

Eind januari 2022

Besluit toekomst Lange Jaap

Meer informatie over onderzoek naar Lange Jaap

Via de website Publicatiedatabank ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vindt u alle beschikbare rapporten en bevindingen. Wilt u hierop reageren? Geef dit dan via het contactformulier Rijkswaterstaat aan ons door.

Zowel de uitkomsten van de ingenieursbureaus als de ideeën worden door een hoogleraar en een experts beoordeeld. De verwachting is dat dit onderzoek half januari 2022 voldoende is uitgewerkt om eind januari een beslissing te nemen over de toekomst van Lange Jaap.