Twentekanalen: onderhoud Eefdesebrug

Twentekanalen: onderhoud Eefdesebrug

Waarom

  • De Eefdesebrug is de op één na westelijkste verkeersbrug over het Twentekaal en verbindt Eefde en Zutphen.
  • Door het uitvoeren van onderhoud zorgt de Eefdesebrug ook in de toekomst voor een vlotte en veilige doorstroming van het lokale verkeer.

Alle doelen en resultaten

Hoe

reparatie betondek, aanbrengen nieuw asfalt en nieuwe slijtlaag en vervangen voegovergangen
onderhoud stalen leuningen, stalen hangers, steunpunten en betonnen boogconstructie

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten in de zomer van 2019. We sluiten de brug van maandag 23 september tot maandag 2 december 2019 gedurende een periode van 10 weken af voor gemotoriseerd verkeer.

Gemotoriseerd verkeer, waaronder landbouwverkeer en openbaar vervoer (buslijn 81), wordt omgeleid via de Polbrug in de provinciale weg (N348). Over het tijdelijke gebruik van de N348 door landbouwverkeer zijn afspraken gemaakt met de provincie.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Eefdesebrug. Wel moeten zij rekening houden met tweerichtingsverkeer op één fietspad. Daarnaast kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de brug bij Sluis Eefde (Kapperallee).

Alle hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: eind 2019

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Chroom-6 in verf Eefdesebrug

In de verf op de stalen delen van de Eefdesebrug is chroom-6 aangetroffen. Wilt u meer weten over chroom-6 en hoe Rijkswaterstaat ermee omgaat? Bekijk dan de pagina Rijkswaterstaat en chroom-6.

Nieuws

Meer nieuws