Hinder en maatregelen

Hinder en maatregelen

Rijkswaterstaat werkt de aankomende jaren aan de sluiscomplexen bij Heumen en Weurt. De werkzaamheden geven hinder voor zowel de scheepvaart als weggebruikers.

We zullen soms een sluis of weg erover heen (deels) af moeten sluiten. Dit geeft tijdelijk overlast. De hinder voor het scheepvaartverkeer en omwonenden beperken we zo veel mogelijk. We streven naar de meest optimale planning van het werk samen met de stakeholders: vaarweggebruikers, bedrijven en vertegenwoordigers van deze stakeholders.

De meeste hinder vindt plaats door de werkzaamheden aan de westkolk van sluis Weurt. Deze is daardoor meerdere weken gestremd. De oostkolk blijft beschikbaar, maar deze beschikbaarheid is erg afhankelijk van de waterstanden. Houdt u daarom rekening met wachttijden.

Hinder westkolk sluis Weurt

Onderstaand ziet u wanneer we aan het werk zijn en bij welke werkzaamheden hinder ontstaat. Overige hinder is nog niet bekend.

Inhijsen Waaldeur

Van woensdag 26 augustus 07.00 uur tot en met zondag 6 september 2020 20.00 uur is westkolk volledig gestremd ten behoeve van het inhijsen en inregelen van de hefdeur aan de Waalzijde. De oostkolk is beschikbaar afhankelijk van de waterstanden.

Hinder oostkolk sluis Weurt

Sinds dinsdag 28 april 2020 is de oostkolk van sluis Weurt alleen nog voor de volle 240 m lengte beschikbaar. Door een defect aan de roldeur aan de Waalzijde, is deze roldeur uit de kolk verwijderd voor reparatie. De middendeur is tijdelijk op de plek van de Waaldeur gezet.