xx Stages

Stages

Wil jij stage lopen bij Rijkswaterstaat? We zijn altijd op zoek naar jong talent en bieden stagemogelijkheden op ieder opleidingsniveau in heel Nederland.

Stageplekken

Bekijk direct het stageaanbod

Het maakt niet uit welke studierichting je volgt of hoe lang je stage wilt lopen, er zijn altijd volop mogelijkheden. Je kunt stage lopen bij specialistische afdelingen als watermanagement, wegbeheer en risicomanagement, maar ook bij algemene afdelingen als HRM, communicatie en inkoop. Meer informatie over de diensten en afdelingen van Rijkswaterstaat vind je op de pagina Organisatiestructuur.

Waarom stage lopen?

Een stage biedt je de mogelijkheid om alvast werkervaring op te doen in een functie die je aanspreekt. Ook kun je bij Rijkswaterstaat je bachelor of master afronden. Dankzij je stage heb je een voorsprong bij het verwerven van een goede baan bij Rijkswaterstaat of een plek in een traineeprogramma.

Naast het werk

2 keer per jaar oganiseren we een stagedag voor alle stagiairs. Op deze dag kun je kennismaken en netwerken met andere stagiairs binnen de organisatie en een kijkje nemen achter de schermen bij andere afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een verkeerscentrale of het volgen van een sollicitatietraining.

Solliciteren

Stageplekken zijn er in 2 soorten, de stageplekken met vacature en de vrije stages: 

  • Stageplekken met vacature hebben een duidelijk omschreven stageopdracht met een beschrijving van je stagewerkzaamheden. Het huidige stageaanbod vind je op de website WerkenvoorNederland
  • Bij vrije stages doe je zelf een voorstel over wat voor stage je waar en wanneer wilt doen. Probeer bij je sollicitatie zo duidelijk mogelijk je stageplan en motivatie te beschrijven. En vergeet niet de regio van jouw voorkeur aan te geven. Open sollicitaties voor een vrije stage kun je alleen indienen via de website WerkenvoorNederland.

Stuur door