RWS NEXT

Wat is de maatschappelijke meerwaarde van Rijkswaterstaat en hoe verandert deze in de toekomst? Hoe zorgen we er als Rijkswaterstaat voor dat Nederland nóg veiliger, beter bereikbaar en leefbaarder wordt? RWS NEXT stelt deze vragen en probeert daarmee Rijkswaterstaat nóg beter te maken: vandaag, morgen en in de toekomst.

Hoe wordt Rijkswaterstaat toekomstbestendig?

De wereld om ons heen verandert snel en wordt ook steeds complexer. Rijkswaterstaat moet zich daarop voorbereiden en doet dat met RWS NEXT. Het doel van RWS NEXT is om Rijkswaterstaat toekomstbestendig te maken. Wat speelt er in de maatschappij? Met welke technologische, economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen krijgen we te maken? We vragen ons vervolgens af: hoe kan Rijkswaterstaat daarop anticiperen?

Wat is de aanpak van RWS NEXT?

RWS NEXT werkt samen met collega’s, partners en experts binnen én buiten Rijkswaterstaat; open en transparant. Met behulp van interactieve workshops – het RWS NEXT casino – en de RWS NEXT iPad app betrekken we een zo divers mogelijk publiek bij de discussie over de toekomst van Rijkswaterstaat. 

We brengen met behulp van speciale trendkaarten globale trends en ontwikkelingen in de omgeving in kaart met de zogenaamde trendanalyse. Het resultaat van deze analyse is een verzameling van toekomstbeelden, die weergeven wat er in de toekomst belangrijk kan worden voor Rijkswaterstaat. De toekomstbeelden vertalen we naar concrete, strategische bouwstenen voor de organisatie: de RWS NEXT bouwstenen. Deze bouwstenen gebruiken we als inspiratie voor de organisatiekoers van Rijkswaterstaat. 

Wilt u meer lezen over de trendanalyse en de bouwstenen die ter inspiratie dienen voor de organisatiekoers van 2020? Dat kan in onze boekjes: 

Contact

Heeft u een vraag of opmerking over RWS NEXT? Vul dan het contactformulier in.