Tjeerd Roozendaal

Tjeerd Roozendaal

Tjeerd Roozendaal (1967) is sinds 1 september 2017 hoofdingenieur-directeur (HID) van het organisatieonderdeel Programma's, Projecten en Onderhoud van Rijkswaterstaat. Sinds 2019 is hij ook algemeen lid van het bestuur van Rijkswaterstaat.

Als opdrachtgever is RWS verantwoordelijk voor het gezonde, professionele en innoverende samenspel met de markt. Iedere dag ben ik blij daar, samen met mijn collega’s, aan bij te dragen in kleine en grote stappen vooruit. Ik meet ons succes af aan ons gezamenlijk effect in de praktijk.

Tjeerd Roozendaal, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Programma's, Projecten en Onderhoud en bestuurslid

Tjeerd Roozendaal studeerde Hydrografie aan de Hogeschool van Amsterdam en daarna Geodesie aan de faculteit Civiele Techniek en Aardwetenschappen van de TU Delft. Tjeerd startte zijn loopbaan in verschillende offshore- en baggerprojecten en werd vervolgens directeur bij ingenieursbureau Tauw. 

In 2006 trad hij bij de gemeente Amsterdam in dienst en heeft daar verschillende eindverantwoordelijke managementrollen ingevuld. Tot zijn overstap naar Rijkswaterstaat in 2017 was Tjeerd directeur Ingenieursbureau en leadbuyer van het fysieke domein van de Gemeente Amsterdam.