Jean Luc Beguin

Jean Luc Beguin

Jean Luc Beguin (1957) is hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Als chief procurement officer is hij lid van het bestuur Rijkswaterstaat.

We besteden jaarlijks voor ongeveer 3 miljard euro uit aan marktpartijen. Bijvoorbeeld voor aanleg en onderhoud van wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen. Door zorgvuldig in te kopen, proberen we het beste uit de markt te halen.

Jean Luc Beguin, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud

Jean Luc Beguin (1957) is hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Als proceseigenaar Aanleg en Onderhoud en chief procurement officer is hij lid van het bestuur Rijkswaterstaat.

Beguin, die de Belgische nationaliteit heeft, studeerde af in civiele techniek aan de Technische Universiteit Luik. In 1980 trad hij in dienst van Heerema, dat offshore-units bouwt en booreilanden installeert. Beguin heeft hier een brede ervaring opgedaan in de marine engineering en als manager.

In 1994 maakte Beguin de overstap naar Rijkswaterstaat, waar hij zowel in de natte als de droge tak werkzaam is geweest; hij heeft managementervaring opgedaan als afdelingshoofd tunnelbouw, bruggenbouw en directeur Waterbouw. Daarbij heeft hij een brede ervaring gekregen met het aansturen van marktpartijen en het leiding geven aan veranderingstrajecten.  In 2007 werd hij hoofdingenieur-directeur van de dienst Limburg, wat hem veel bestuurlijke kennis opleverde.

In 2013 werd Beguin hoofdingenieur-directeur van het organisatieonderdeel Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud. Per 1 maart 2017 is hij hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Hij is ook lid van het bestuur van Rijkswaterstaat.