Cees Brandsen

Cees Brandsen

Cees Brandsen (1957) is hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving en verantwoordelijk voor Kennis en Netwerkkwaliteit.

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Onze infra-netwerken moeten blijven voldoen aan de eisen van gebruikers en de technologische ontwikkelingen volgen. Ik zorg graag voor de kennis die daarvoor nodig is.

Cees Brandsen, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving

Brandsen studeerde weg- en waterbouwkunde aan de hts Utrecht, de huidige Hogeschool Utrecht. Brandsen werkt sinds 2006 bij Rijkswaterstaat, waar hij begon als directeur Projecten bij de Dienst Infrastructuur. 

In 1980 begon hij als tekenaar, constructeur en groepsleider bij een ingenieursbureau in Utrecht. In 1996 werd hij projectmanager bij Øresondskonsortiet in Kopenhagen, waar hij het projectmanagement deed van de Øresund Link, de tunnel- en brugverbinding tussen Denemarken en Zweden. Daarna werkte hij aan de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en de Betuweroute. In 2002 werd hij lid van het directieteam bij Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels. 

In 2008 werd Brandsen hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Sinds 1 maart 2017 is hij hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving.