Jaarbericht 2017

Jaarbericht 2017

Rijkswaterstaat werkt er hard aan om Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar houden. Dat was ook in 2017 zichtbaar en merkbaar in ons werk.

We geven de rivieren meer ruimte. Daarmee beschermen we ons land tegen hoogwater. We zorgen voor vlot en veilig verkeer over de weg en verbeteren tegelijkertijd de leefomgeving van omwonenden. We doen er alles aan om het verkeer over het water zo vlot en veilig mogelijk te houden door tijdig onderhoud aan onze waterwerken en de bouw van nieuwe sluizen. En we ondersteunen de ontwikkeling van slimme technieken om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Verduurzamen en vernieuwen

Verduurzamen en vernieuwen kenmerken de aanpak van Rijkswaterstaat in deze dynamische tijd. We bouwen bijvoorbeeld steeds meer samen met de natuur door zand en slib te gebruiken voor het verstevigen van onze kust en onze dijken. Ons wegennet kreeg er maar liefst 14 nieuwe weggedeelten bij, elk zorgvuldig ingepast in de omgeving. En we experimenteren met slimme technieken – zoals zelfrijdende auto’s en zelfvarende schepen – om verkeer over weg en water veiliger, sterker en duurzamer te maken.

Het is slechts een kleine greep uit onze activiteiten in 2017. Lees het jaarbericht voor meer resultaten of bezoek de online versie voor een spraakmakend overzicht van ons werk in 2017 aan de hand van filmpjes, foto’s en timelapses.