Twee weekenden werkzaamheden in knooppunt Holendrecht

2 weekenden werkzaamheden in knooppunt Holendrecht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 05 september 2017- Laatste update: 05 september 2017 16:41 uur

In september wordt gewerkt in knooppunt Holendrecht. Van vrijdag 8 september 22.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur kan het verkeer van de A2 uit de richting Amsterdam niet de A9 op.

In de 4 nachten hieraan voorafgaand zijn de bogen ’s nachts dicht, tussen 23.00 uur en 05.00 uur. 2 weekenden later wordt ook gewerkt. Van vrijdag 22 september 23.59 uur tot zondag 24 september 12.00 uur is alleen de boog tussen de A2 uit Amsterdam richting Almere/Diemen dicht. Verkeer kan dan wel vanaf de A2 uit Amsterdam de A9 richting Haarlem/Schiphol op. Verkeer wordt omgeleid. De hinder bedraagt 0-10 minuten. Verkeer dat al op de A9 rijdt kan gewoon doorrijden.

De boog die de A2 vanuit Amsterdam verbindt met de A9 richting Almere/Diemen wordt verbreed. Tijdens de werkzaamheden wordt geasfalteerd en worden de voegen tussen viaduct en wegdek aangebracht. Ook worden vangrails geplaatst en belijning aangebracht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren gaan een of beide bogen dicht. Verkeer richting Almere/Diemen rijdt via de A10 en A1. Het verkeer richting Haarlem/Schiphol wordt omgeleid via de A10 en A4. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen. Na het eerste weekend rijdt het verkeer in de richting Almere/Diemen over het verbrede viaduct.

Verder is de noord-zuidverbinding van de S112 Gooiseweg ter hoogte van de A9 dicht, van zaterdag 23 september 06.00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur. Alle op- en afritten van en naar de S112 en A9 zijn open.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 km lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd.

Kijk voor meer informatie op de website van het bezoekerscentrum Schiphol-Amsterdam-Almere.