De nieuwe N18 van boven

De nieuwe N18 van boven

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 september 2017- Laatste update: 12 september 2017 14:17 uur

De afgelopen tijd hebben aannemers Noaber18 en BAM flink doorgewerkt aan de nieuwe N18. Stukje bij beetje zien we de nieuwe weg verschijnen. Zo ook op deze nieuwe set luchtfoto’s.

Aansluiting Enschede-West

Bij de aansluiting Enschede-West krijgt het knooppunt steeds meer vorm. In een van de oksels van het knooppunt leggen we de nieuwe afritten aan. Op de foto zie je de nieuwe afrit van de A35, komend vanaf Hengelo. Linksonder in de hoek zie je een klein stukje Brouwerslaan liggen.

Oude en nieuwe oprit A35, bij aansluiting Enschede-West

Ook bij de aansluiting Enschede-West, aan de overkant van de A35 zie je de oude oprit naar de A35. De nieuwe oprit is er tegenaan gelegd.

Bij Grolschfabriek aansluiting Enschede-West

Vlakbij Grolschfabriek maken we ook meters. De 2 hoge gebouwen links zijn van de Grolsch. Je ziet de tijdelijke brug over de Boekelosestraat en de nieuwe N18 in aanleg. Boven in het midden van de foto rijden auto’s straks Enschede in.

Viaduct Leugenmors

Hier werken we aan het viaduct Leugenmors bij de Needseweg tussen Eibergen en Neede. Je ziet het witte zand voor het nieuwe viaduct al liggen. De witte zakken, onder de weg in het midden, zijn gevuld met zand. Ze voorkomen dat het talud wegzakt. Verder staan de bouwweg en de tijdelijke hulpbrug prominent op de foto. Bovenin zie je de nieuwe parallelweg en het nieuwe fietspad.

Buurserbeek

Bij de brug over de Buurserbeek zijn de funderingspalen aangebracht. De volgende stap is de steunpunten waarop de liggers van de brug straks rusten.

Bruggen Slinge

De bruggen over de Slinge hebben inmiddels hun liggers. Het dek ligt te wachten op asfalt. Dit brengen we over een paar weken aan.

Viaduct Badweg

Ook het viaduct Badweg tussen Haaksbergen en Enschede vordert gestaag. Het viaduct zorgt dat het autoverkeer de nieuwe N18 kan kruisen. Op de foto zie je dat de wegwerkers de funderingspalen aanbrengen. De palen zitten inmiddels allemaal in de grond.