Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rij-omstandigheden woensdag 13 september 2017

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rij-omstandigheden woensdag 13 september 2017

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 september 2017- Laatste update: 12 september 2017 17:36 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rij-omstandigheden vanwege de verwachte herfststorm woensdag. Met name in de ochtendspits zal het verkeer in een groot deel van het land veel hinder ondervinden van zeer zware windstoten. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland. Voor de overige provincies geldt code geel.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via het Twitterkanaal RWS verkeer over de actuele situatie op de weg.

Vrachtwagens

Rijkswaterstaat raadt af om met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan. Tijdens de februaristorm eerder dit jaar zorgden onbeladen vrachtwagens die waren omgewaaid voor veel hinder.

Het KNMI verwacht woensdagochtend en -middag in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en in het Wadden- en IJsselmeergebied zeer zware windstoten van meer dan 100 km/h. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km/h mogelijk. In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Waterstanden

Het onstuimige weer zorgt naar verwachting niet voor hogere waterstanden aan de kust en op de meren. Aan de kust is het deze week doodtij, waardoor de waterstanden op zee al lager zijn. Het kan wel zijn dat door de weersomstandigheden sluizen en bruggen tijdelijk gestremd zijn voor de scheepvaart.

Twitter RWS Verkeer